RSS feed

Barbaars…….willen wij in dit land voetballen??

Geplaatst op
Protesteer ook tegen het doden van 100.000 honden en katten in Oekraïne vanwege het Europees Kampioenschap voetbal in 2012 De voorbereidingen voor het grote voetbal-toernooi om het Europees Kampioenschap in 2012 in Oekraïne en Polen zijn in volle gang.
Een van de maatregelen die de overheid in die landen wil gaan uitvoeren, is het compleet ‘schoonvegen’ van alle straten van de niet aan een lijn …lopende honden en katten.Daarbij zullen naar schatting 100.000 (!) dieren op een zeer brute en geweldadige manier worden gevangen en worden vermoord. En dat alles alleen maar om de voetbalsupporters gedurende die 2 weken niet te laten confronteren met zwerfdieren.Het zou dan namelijk duidelijk worden, dat de autoriteiten in deze landen en dan met name in Oekraine, respectloos omgaan met dieren. De prijs die de tienduizenden honden en katten zonder eigenaar in dat land voor deze opstelling moeten betalen is zeer hoog: namelijk een gruwelijke dood!

Van verschillende kanten zijn al initiatieven genomen om te protesteren tegen deze barbaarse methoden. Zelfs mobiele ovens worden in de straten van Oekraine hiervoor ingezet.

Alleen massale internationale petities zullen indruk kunnen maken op de autoriteiten in de betrokken landen.

Hoe meer personen deze gaan ondertekenen, hoe meer kans op succes.

Wij doen dan ook een beroep op u om even 1 minuut tijd te nemen om één of meerdere van de onderstaande petities te willen steunen:

http://www.thepetitionsite.com/1/tell-ukraine-to-stop-burning-animals-alive/

http://www.thepetitionsite.com/1/ukraine-end-killing-strays-in-your-mobile-furnaces/

http://www.change.org/petitions/view/stop_killing_strays_in_ukraine

http://serbiananimalsvoice.wordpress.com/2010/10/22/ukraine-mobile-crematorium-used-to-kill-stray-animals-before-eurofoot-2012-sample-letter-and-information/

Dank u wel voor uw steun aan deze dieren!

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. jan van stippen

  Laat Blatter daar eens cordaat optreden met zijn miljoenen circus.
  Er is geen probleem met de honden maar met het beleid!!!!
  Er zijn toch nog wel humanere manieren om dit zogenaamde probleem te tackelen.
  Lijkt me sterk dat dit het grootste probleem is, laat ze die wijze maar toepassen op de relschoppers.

  Like

  Beantwoorden
 2. ZijalleenisZij

  Dank je wel voor je reactie. Ik zag de gruwelijke wreedheden gisteren op de tv, ik heb er niet van kunnen slapen. Het heeft me ook vandaag weer erg bezig gehouden, maar ik ben niemand, ik heb geen invloed en geen macht……
  Het enige wat ik doen kan is aandacht vragen voor deze wreedheden.

  Like

  Beantwoorden
 3. Alleen al het zien van het fotootje is genoeg om misselijk van te worden. Dit is barbaars. Aan de andere kant is er bijvoorbeeld een land als Spanje waar tot voor kort het doden van stieren volksvermaak nummer 1 was, en toch gingen we er massaal op vakantie 😦

  Ben het ook eens met het laatste zinnetje van Jan van Stippen 🙂
  Ik ga zeker tekenen.

  Groetje
  Henk Jonkvorst

  Like

  Beantwoorden
  • ZijalleenisZij

   Dank je wel voor je reactie Henk.
   Ik citeer ” Uit het nieuws: UEFA in Oekraïne op hondenjacht

   De Europese voetbalunie gaat op hondenjacht. Met nog ruim tien maanden te gaan voor de start van het EK wil de UEFA het probleem van de zwerfhonden in Oekraïne aanpakken. Michel Platini, voorzitter van de UEFA, had tijdens zijn laatste bezoek aan het land al geklaagd over de vele rondzwervende viervoeters.
   De UEFA doneert een kleine 9000 euro om het probleem van de loslopende dieren op te lossen tijdens EURO 2012. Oekraïne gaat nu met dat geld de zwerfhonden steriliseren. Volgens de Oekraïense krant Segodnja leven alleen in de hoofdstad Kiev al zo’n 11.000 straathonden.
   De voormalige Sovjetrepubliek hoopt zich met het aanpak van het hondenprobleem beter te presenteren. Behalve in Kiev wordt in Oekraïne ook in Donetsk, Charkov en Lviv gespeeld. Ook daar komen veel zwerfhonden voor. De donatie van de UEFA lijkt daarmee niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat.
   Oekraïne organiseert het voetbalevenement samen met Polen. Het duurt van 8 juni tot 1 juli.

   De UEFA moet zich diep schamen. Hier zijn geen woorden voor. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het hele voetbalevenement uitloopt in een drama !

   Like

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: