RSS feed

1 April

Geplaatst op

Het is jaren geleden dat ik ben beetgenomen op 1 april. En het is mij ook nooit gelukt een ander te grazen te nemen, op één keer na, daarna was ik voorgoed genezen van 1 april. Grappen genoeg te vinden, maar als ik al het plan had zag ik daar weer vanaf omdat ik een keer meer dan genoeg vond. Ik ben eens op stap gestuurd om glasspijkers te gaan halen bij een bouwmarkt. Een verkoper, dat herinner ik mij nog heel goed, zocht samen met mij het hele vak af en wist toen waarschijnlijk ook niet dat het om een 1 april grap ging. Die indruk had ik in ieder geval want ik vervolgde mijn weg naar de volgende bouwmarkt. Mijn grappenmakers hielden wel van bouwmarktgrappen want later ben ik weer eens op stap gestuurd naar de bouwmarkten, die keer om een plintentrapje te kopen…….en weer trapte ik erin. Dat was wel de laatste keer.

Nooit vergeet ik die ene keer dat ik in opdracht een telefoontje heb gepleegd naar een collega, ik moest doen alsof ik een medewerkster was van het politiebureau en zeggen dat er een fiets gevonden was die van haar vriend zou kunnen zijn. Of zij even kon komen kijken of het inderdaad zijn fiets was. Nou, wat er toen gebeurde heeft mij mijn verdere leven doen afzien van het maken van 1 april grappen. Mijn collega werd hysterisch en begon te gillen en te schreeuwen dat het een lieve lust was. Als een gek rende zij weg naar het politiebureau, dat even verderop gelegen was. Mijn andere collega’s lagen dubbel, zo niet ik. Toen mijn collega terug kwam van het politiebureau vertelden mijn andere collega’s dat ze niet verwacht hadden dat het zo’n impact op haar zou hebben. Allemaal stonden ze om haar heen om te troosten en het voorval te sussen. Toen op haar vraag wie nou dat telefoontje gepleegd had ik werd aangewezen kwam ze op me afgelopen en sloeg me midden in mijn gezicht. Het is zelfs zo uit de hand gelopen dat haar ouders mij nog eens de les kwamen lezen en ze weken niet tegen me gesproken heeft.

Ik vind 1 april grappen leuk om te horen van anderen, ik vind ze ook leuk om te lezen, de voorpret, maar ik doe er nooit van mijn leven meer aan mee.

http://www.1-april.nl/

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. Ja het plintentrapje is een bekende.Mijn man is er als jonge bouwvakker ook ingetrapt.Mijn vriendin destijds op het werk heeft onze baas zo gek gekregen om zich rot te zoeken naar de map met Zoekgeraakte stukken,oeiii wat kon die man vloeken toen hij besefte dat het een grap was,ik vroeg hem liefjes of hij er twee tegelijk kon laten en we dachten dat hij er spontaan in zou blijven.Flauw he zo’n stelletje jonge meiden .Ik kan me voorstellen dat jij meteen genezen was om nog eens een grap uit te halen .
  Liefs Elisabeth

  Like

  Beantwoorden
 2. Beetje ondoordacht grapje van die fiets, kan me goed voorstellen dat je collega moet hebben gedacht dat haar vriend iets vreselijks was overkomen …maar als het dan verkeerd uitpakt en je hebt hebt samen bedacht, dan ook samen de verantwoordelijkheid nemen, en niet die verantwoordelijkheid helemaal afschuiven op degene die het telefoontje heeft gepleegd, zou ik zeggen…

  Dank je wel voor je bezoekje aan mijn site!

  hart.groet,
  Ed

  Like

  Beantwoorden
 3. Aprilgrapjes kunnen soms flink uit de klauw lopen, dat blijkt maar. Kan me wel voorstellen dat je jezelf vreselijk lullig voelde toen de veranantwoording voor de grap enkel in jou schoenen werd geschoven 😦

  Like

  Beantwoorden
 4. Beste ZijisZij,

  Blogs werden in het leven geroepen als ‘logboek.’ een online dagboek waarin je reflecteert op de wisselvalligheden van je eigen bestaan. Dat doe je op een toegankelijke en aanstekelijke manier. Ik kwam op je blog via al je reacties op mijn artikelen. Ik dacht: wie zou die mevrouw zijn die al die leuke commentaren schrijft? Dius bij deze.

  Schrijf ze,

  groet van Frank

  Like

  Beantwoorden
 5. Hoi Maggy,
  Wow dat is wel heftig seg, wat je hebt meegemaakt toen met die 1 april grap.
  Ik kan heel goed aannemen dat je daarna nooit meer hebt meegedaan aan dat soort dingen.
  En ik vind dat je sowiezo moet opletten met het foppen van anderen.
  Sommige dingen zijn wel leuk en onschuldig.
  Andere dingen gaan dan serieus over de schreef.
  En alle mensen zijn ook anders.
  Bij de ene mens gaat de grap heel amuzant overkomen, terwijl dezelfde grap bij iemand anders er zwaar over kan zijn en dus helemaal niet meer leuk of grappig.
  Het is dus niet zo simpel hé.
  Waar ligt de grens ?
  Ik doe er zelf ook nooit aan mee hoor.
  En ik ben zelf ook nooit gefopt met 1 april.
  Toch niet dat ik me kan herinneren.
  Ik heb er ook niet echt interesse in.
  Dankjewel voor je reacties op mijn blogje !!!
  Zalig en vrolijk Pasen !!!
  Veel liefs, ***
  catwoman, Tania.

  Like

  Beantwoorden
 6. Jeetje, je bent wel de klos geweest zeg, met die 1 april grappen! Kan me voorstellen dat je daar niet meer aan mee werkt!
  Leuk dat je even de tijd nam om wat blogjes van mij te lezen en te reageren. Thanks!

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: