RSS feed

21-12-2012

Geplaatst op

Het kan nog net, een blogje schrijven voordat de wereld vergaat.

Aanstaande vrijdag is het dan zover, althans , volgens de Maya’s en vele anderen. Er worden grappen over gemaakt, leuke soms, en vandaag zag ik op het nieuws dat mensen in China enorme ballen hebben gemaakt waarin een veilig onderkomen wordt gegarandeerd. Van mijn schoondochter hoorde ik dat ook in Turkije, vlak bij de plaats Izmir, zich duizenden mensen hebben verzameld omdat ook daar de mensen gespaard zullen blijven. Wil je daar in de buurt in een hotel verblijven dan kost je dat ongeveer vijfhonderd euro per nacht. Gelijk hebben ze, maak je laatste euro’s daar dan maar op want na vrijdag heb je niks meer aan je geld.

Tja, dat het niet zo kan doorgaan met deze wereld geloof ik ook , maar a.s vrijdag al, ik had gehoopt nog een poosje te kunnen bijkomen van al het andere wat me is overkomen dit jaar. Ik heb voor alle zekerheid maar geen boom opgetuigd dit jaar, waarom zou ik dat doen als het toch geen kerstmis wordt . Ja je kunt er om lachen, maar soms moet je dingen wel serieus nemen, het zou zomaar eens wél waar kunnen zijn. Morgen ga ik dus afscheid nemen van mijn oude moeder, van mijn kinderen en allen die mij lief zijn. Veel meer hoef ik niet te doen want dat lost zich vanzelf wel op. Normaal was ik alle gordijnen in mijn huis zo vlak voor kerst, ruim ik op wat overbodig is en stuur ik vrienden en kennissen een hartelijk briefje waarin ik ze bedank voor alles wat we samen gedeeld hebben het afgelopen jaar, plus een bemoedigend woord voor het komende jaar, maar dit alles heb ik nu niet gedaan.  Wat ik morgen ook ga doen is mijn geld opmaken. Het is niet zoveel maar ik kan er in elk geval wel een leuke dag van maken. Ik heb nog overwogen om ook naar Turkije te vliegen maar bedacht op het laatst dat ik daar geen vijfhonderd euro per nacht voor over heb. En wat moet ik in Turkije als mijn hele familie hier in Nederland aan het laatste avondmaal zit ?  Als er geen vliegtuig meer vliegt, hoe kom ik dan terug in Nederland, ik houd niet van warmte en het is daar in de zomer om af te pikken, dat weet ik uit ervaring. En wie zal mij vertellen of er nog wel iets over is van Nederland na vrijdag, ik wil er ook niet aan denken om de enige Nederlander op aarde te zijn, toch?

Ik weet wat me morgen dus te doen staat, het zal een emotionele dag worden. Gaan slapen doe ik nu ook niet meer, zonde van de tijd die voorbij gaat zonder deze te benutten. Mijn nagels wil ik nog lakken, mijn little black dress wil ik nog strijken en wat opfleuren met glitters en tierlantijntjes, al met al nog druk genoeg.  O ja, ook nog een blokje om met de honden van mijn dochters, kunnen ze lekker gaan zitten poepen waar ze maar willen, ik ruim het niet meer op want ja, wie zal daar na vrijdag nog wat over te zeiken hebben ?  Nog een dagje knetterhard genieten van de kerstmuziek waar ik elk jaar zo vrolijk van werd, en dan is het allemaal verleden tijd. Want ja, het zou zomaar kunnen dat de Maya’s het bij het rechte eind hebben…….

Mocht ik na vrijdag tóch nog van u horen, dan heb ik een verzoek. Nee nee, ik twijfel niet aan de Maya’s, maar je weet maar nooit. Kan ik dan totdat mijn volgende salaris op de bank komt elke dag bij één van u komen eten , ik maak morgen namelijk al mijn geld op dat staat vast.  Het zal niet nodig zijn, maar ik vraag het omdat je nóóit weet, niet dan?  Ik lust alles, soep vooraf en een toetje na, en ik help met afwassen .

Dan neem ik nu afscheid van u. Hartelijk bedankt voor uw vriendschap en uw fijne reacties. Hopelijk zien of ontmoeten we elkaar ooit nog eens ergens. Het ga u allen goed, als laatste omhels ik u en wens u een goed verloop van vrijdag 21-12-2012.

Tot ziens…… misschien……

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. Bij mij ben je welkom, hoor. Ook als de wereld niet vergaan is.
  (PS: ik vind het ook best spannend morgen…)

  Like

  Beantwoorden
 2. Prachtig om te lezen maar was ook van plan om gewoon door te gaan hoor…
  En voor eentje meer is er altijd wel plek aan tafel…grtjes

  Like

  Beantwoorden
 3. gewoonzoalsikben

  En morgen gezond weer op en verder gaan .en ja hoor hier ook altijd een hapje eten voor je haha

  Like

  Beantwoorden
 4. Hahaaaaaa …… toeval ? Het onderwerp hield mij vandaag ook al even bezig en had er nog een foto voor op de plank 🙂 …………… en dan kom ik bij jou terecht op mijn bloggersrondje.

  Like

  Beantwoorden
 5. Schitterend vind ik deze reacties, echt super 🙂 hartelijk bedankt !

  Like

  Beantwoorden
 6. Schuif jij maar lekker bij ons aan met kerst. We moeten het dan wel doen met wat er in de koelkast en vriezer over is. Ook ik heb mijn centjes erdoor gedraaid…

  Like

  Beantwoorden
 7. Is ook een heel mooi schrijfsel. Grt.

  Like

  Beantwoorden
 8. Haha…we zijn er nog 😉

  Like

  Beantwoorden
 9. een heel fijn weekend toegewenst met lieve groetjes, Greetje

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: