RSS feed

Memories.

Geplaatst op

a memory

Soms gebeurt er iets in je leven waarop je nooit meer had gehoopt. Een berichtje, zo klein, een paar woorden…. ‘ Hoe gaat het met je…’ Ooit had ik mij aangemeld op Schoolbank.nl omdat het mij leuk leek te weten hoe het mijn vroegere klasgenootjes was vergaan in het leven. Inmiddels was ik te weten gekomen dat twee van mijn vroegere klasgenootjes overleden waren. Ik plaatste een oproep maar er volgden niet veel reactie’s op. In het begin keek ik zeer regelmatig op Schoolbank maar omdat de reacties bijna nul waren keek ik nog maar zelden.

Tot Valentijndag 2013. Ik weet niet waarom ik juist die dag op Schoolbank terecht kwam, maar ik zag dat er een bericht voor mij was, een kattebel. Toen ik dat bericht opende las ik daar die paar woorden ; hoe gaat het met je ? Het bericht stond er al vanaf augustus 2012, zolang al had ik Schoolbank niet bezocht. Toen ik las van wie dat korte berichtje kwam was ik even sprakeloos. Geen klasgenootje van vroeger, maar mijn eerste jeugdliefde. Echt mijn allereerste liefde.

Ik was hem niet vergeten en hij mij blijkbaar ook niet. We waren dol op elkaar, ik hield van hem en hij van mij. En wat ik zo bijzonder vind is dat zijn vrouw naar mij op zoek gegaan is. Memories, het programma van Anita Witzier is door zijn vrouw benaderd, maar mijn liefde van toen is geen man die graag in dat soort programma’s verschijnt. Ooit heb ik met dezelfde gedachte rondgelopen, maar ook ik heb het niet gedaan omdat ik ook niet graag op die manier in de belangstelling kom.

Vaak heb ik aan hem gedacht, hoe zou het met hem zijn, zou hij ook nog weleens aan mij denken . Je eerste liefde blijft je altijd bij, een lied van Willeke Alberti, ik heb er vaak naar geluisterd. Inmiddels weten we van elkaar dat we elkaar nooit vergeten zijn. Na een paar berichten wederzijds vroeg hij of hij me eens mocht bellen, of hij mijn stem na al die jaren nog zou herkennen . Hij belde, en het klonk meteen zó vertrouwd, zijn accent, en de manier hoe hij mijn naam uitsprak, ik herkende meteen de stem van de jongen waar ik zo veel van hield jaren geleden.

Dat juist zijn vrouw dit gedaan heeft vind ik meer dan bijzonder. Ze ging op zoek naar de vrouw waar haar man lang geleden zoveel van had gehouden. Ik heb een mooie tijd met hem gehad, we waren dol op elkaar, maar zijn ouders en mijn moeder zagen er geen toekomst in, hij was Katholiek, ik Nederlands Hervormd en dat was ontoelaatbaar in die tijd. We moesten onze relatie beëindigen met pijn in ons hart. Hij is een jaar lang boos geweest op zijn ouders, ik op mijn moeder. Tranen met tuiten heb ik gehuild, ik kon het niet geloven dat ik hem nooit meer zou zien . Bij de Beemsterbrug hebben we afscheid genomen, de reis naar huis heb ik alleen maar gehuild. Vond het zo oneerlijk…….

Komende zomer gaan we elkaar weer ontmoeten, samen met onze wederzijdse partners en ik verheug me er heel erg op. Tot die tijd delen we onze herinneringen via mail en telefoon. Ik ben er blij mee, een stukje van mijn leven weer terug gevonden. We hebben elkaar nog heel veel te vertellen, over zijn leven, mijn leven. Bedankt Ina dat jij degene bent geweest die ons onze herinneringen weer hebt terug gegeven. Ik wil je heel graag ontmoeten. Bedankt Gerard, dat je deels weer terug bent in mijn leven.

Volgende week vertrek je met vrouw en dochter naar warmere oorden voor een heerlijke vakantie, geniet ervan. Laat me weten hoe het was na jullie terug komst. Ik wens jullie een geweldige vakantie toe, en een goede reis, het zal jullie goed doen .

Advertenties

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

»

 1. Levensgevaarlijke ontwikkelingen voor jou, en zijn partner 🙂
  Oude liefde roest niet …….. en verdwijnt ook niet altijd.

  mijn eerste jeugdliefde ben ik ook nog niet vergeten Anne ze was het mooiste meisje van de klas maar misschien is ze na 40 jaar inmiddels veranderd in een kwaadaardige draak van 200 kilo 🙂

  Like

  Beantwoorden
  • Henk, ben je nou serieus ? Ik kijk regelmatig naar Memories en ik zeg je eerlijk dat ik daar soms ook het mijne van denk. Maar ik ben gelukkig nu, hij is gelukkig met zijn vrouw dus beiden zijn we tevreden met het leven dat we nu leiden. Wel leuk om te horen dat jij je eerste liefde ook nooit vergeten bent en dat je na 40 jaar nog aan haar denkt. Weet je hoe het met haar gaat, heb je haar nog weleens willen ontmoeten ? Of wil je dat bewust uit de weg gaan ? Ik ben daar wel nieuwsgierig naar 😉

   Like

   Beantwoorden
   • Vreemd dat ik jou antwoord nooit gelezen heb. een heel enkele keer denk ik nog wel eens aan mijn schoolvriendinnetje maar eerlijk gezegd ben ik niet echt nieuwsgierig hoor 🙂 Het zijn niet meer dan mooie herinneringen uit je kinderjaren.

    Like

 2. Dit vind ik nu eens echt mooi en ik ben benieuwd hoe het weer zien gaat aflopen. Hou ons aub op de hoogte.

  Like

  Beantwoorden
 3. edithmartijn

  Dit is een mooi verhaal. Leuk om op zo’n manier weer met elkaar in contact te komen. 🙂

  Like

  Beantwoorden
 4. wens jou ook een hele mooie en zonnige week toe, geniet er van, lieve groetjes Greetje

  Like

  Beantwoorden
 5. zeer benieuwd hoe het weerzien van zo’n oude vlam bevalt. raar dat een paar woorden je weer helemaal terug kunnen brengen naar dat verliefde gevoel van toen he.
  nic

  Like

  Beantwoorden
 6. Wat een bijzonder verhaal en mooi vooral dat het er mag zijn…
  Zelf ben ik, weliswaar via een omweg, met mijn jeugdliefde getrouwd.

  Soms mag het zo zijn dat je weer op elkaars pad komt,
  op wat voor manier dan ook, het blijft bijzonder!

  Like

  Beantwoorden
 7. JA LIEBE FREUNDIN ICH ERINNER MICH AN DICH
  DEINE SEITE IST TRAURIEG UND REALISTISCH DU HAST JA DIR VIEL VON DEINEN UMMENSCHEN ANGENOMMEN DAS IST SEHR SCHWER MANCHMAL ZU VERDAUEN
  LIEBE GRUESSE AN DICH VON JASMIN DAMARO

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: