RSS feed

Wat moet ik doen ?

Geplaatst op

8 juni 2014 002

 

Vorig jaar oktober heb ik een katertje in mijn huis opgenomen, een zwervertje dat een facebook vriendin van haar vakantie in Spanje mee naar Nederland bracht. Korte tijd daarvoor had ik ook twee oude katers in huis gehaald omdat de eigenaar eigenlijk te weinig tijd voor ze had, en de katten vaak alleen waren.  Echter van deze oude katers heb ik maar kort mogen genieten, kort na elkaar overleden ze na een korte ziekte.

Het leek mij daarom een goed idee om het Spaanse katertje in huis te nemen, een jong ding van een paar maanden oud.  Mijn hele leven heb ik katten in huis gehad en daar veel plezier van gehad, ze werden ook allemaal oud na een goed leven.  Maar het Spaanse katertje is een katje met een gebruiksaanwijzing. Ik heb hem moeten leren eten, soms moet ik hem daar nog wel mee helpen, en zelfstandig drinken is ook een probleem. Ik vul dus een paar keer per dag een pipetje en dien hem drinken toe. Volgens de vriendin die hem meebracht uit Spanje kon hij alles zelf….nou mooi niet dus. Ik heb mijn handen vol aan Fernandes, ook omdat hij maar kort alleen thuis kan blijven. Hij heeft n.l een tic en dat is dat hij enkele keren per dag op zijn achterpootjes gaat staan en dan van links naar rechts zwengelt. Ook loopt hij continu rondjes met zijn tongetje uit zijn bekje, en dat blijft hij doen totdat ik hem uit zijn concentratie haal. Ik ga dus alleen even snel naar supermarkt om boodschappen te halen en verder kom ik nergens meer.

Ik ben niet op mijn gemak als ik weg moet gaan en Fernandes loopt  continu rondjes met als resultaat dat hij naast de bak gaat zitten om te plassen. Om Fernandes kattengedrag bij te brengen besloot ik een maatje voor Fernandes uit het asiel te halen.

Gijs kwam erbij maar er veranderde niks aan het gedrag van Fernandes.  Nu ben ik zo’n beetje aan het einde van mijn Latijn. Ik weet niet meer wat te doen. Ook de nachten zijn een ramp, als Fernandes mij niet ziet roept hij net zo lang tot ik hem oppak en bij me op het bed zet.

Natuurlijk heb ik advies gevraagd aan de dierenarts, ook heb ik gezocht naar adressen voor speciale kattenopvang met als resultaat één adres waar Fernandes mogelijk eind augustus kan komen. Dat is nog even afzien dus, mits het doorgaat want een bevestiging dat hij daar ook werkelijk kan komen heb ik nog niet. Ik betaal dan een bedrag van dertig euro per maand zolang Fernandes leeft. En wellicht dat met de juiste behandeling Fernandes later terecht kan bij mensen die tijd en aandacht aan hem kunnen geven.

Het andere advies is Fernandes te laten inslapen, dat lijkt de dierenarts de beste oplossing. Maar tot nog toe kan ik die beslissing niet maken. Een gehandicapt kind laat je toch ook niet inslapen. ( niet meteen reageren dat het maar een dier is ) Ik vind het heel erg moeilijk om een beslissing te maken, vandaar dit blogje. Wie kan mij raad geven en wil met mij meedenken. Wie weet een opvangadres………alle advies is welkom………

 

Advertenties

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Eén reactie »

  1. Kan me herinneren dat je al eens over dit probleemkatje hebt geschreven. ik kan en ga je geen advies geven. Ik heb zelf een echte dierenliefhebber, heb een kat en voor mij is een huisdier een lid van het gezin maar voor mij blijft het wel een dier. In een geval als deze had ik mijn beslissing toch redelijk snel gemaakt en zou ikzelf het advies van de huisarts opvolgen.

    sterkte met jou keuze

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: