RSS feed

Vangrails

Geplaatst op

wekker

Welnee joh, maak je niet zo druk……ze is een volwassen vrouw en weet heus wel wat ze doet……

Nou, ik denk daar toch anders over. En dat zou jij ook doen als het je dochter betreft , of je zoon, of je beste vriendin. Een half jaar aan vrije dagen opgespaard omdat je niets anders gedaan hebt dan werken en nog eens werken. Dan is Mientje ziek, Sjaan moet geopereerd worden aan haar spataders, de vader van Joery is overleden dus is hij twee maanden uit de running. O ja, Grietje komt ook nog op de proppen met de mededeling dat ze weer zwanger is…….dus wie vangt dat allemaal op is dan de vraag. Nou, het antwoord is snel gegeven, mijn dochter.

En daar baal ik nu langzamerhand vreselijk van. Ik wil niet horen dat ze zelf wel weet wat ze doet omdat ze volwassen is, ik vraag niet om bemoeienissen van buitenaf, het is mijn dochter en als ik mijn verhaal kwijt wil dan doe ik dat. Kan mij geen barst schelen wie dit leest en wat anderen hiervan denken. Meerdere malen heb ik mijn grieven geuit hier en ik moet zeggen dat het oplucht. Tegen diegenen die mijn vorige stukjes over mijn dochter gevolgd hebben kan ik het volgende zeggen; nee, haar huwelijk is nog steeds niet beëindigd, meneer S. maakt nog steeds geen aanstalten om de zaken netjes af te handelen. En ook de mediator laat onze mails en telefoontjes onbeantwoord. Hoe netjes is dat allemaal.

Maar terug komend op mijn dochter, ik maak mij grote zorgen om haar. Onlangs heeft het bedrijf waar zij al vijfentwintig jaar werkt besloten om eens een frisse wind door het filiaal te laten waaien. Letterlijk én figuurlijk wat mij betreft. Waar zij al die jaren hét gezicht was van dat filiaal heeft men van hogerhand besloten dat mijn dochter maar eens wat anders moest gaan doen na vijfentwintig jaar, nl broodjes bakken en moorkoppen vullen. Hoe verzinnen ze het, was mijn eerste reactie. Als mijn dochter bakker had willen worden had zij die keuze wel gemaakt toen ze recht van de Havo kwam. Dan was ze nu misschien wel een van de directeuren van Smarius brood en banket geweest.  Maar die ambitie heeft zij nooit gehad. Om het filiaal waarin ze nu zoete broodjes bakt van dienst te kunnen zijn heeft ze haar drogisterij diploma gehaald en haar slijterij diploma. En dan ineens, van de ene dag op de andere krijgt zij te horen dat er gewisseld gaat worden. En ik weet wel waar de schoen wringt, maar dat ga ik hier niet zwart op wit neerzetten, maar wie ook maar een beetje inzicht heeft begrijpt wat ik bedoel. De vrouw die drieëndertig jaar de vleeswaren sneed doet nu het werk van mijn dochter……de vorige bakkersvrouw is naar de groenten over geplaatst, en de groenteboer is naar veertig kilometer verder verplaatst. Is het nog te volgen tot zover ?

Daar ga je dan met een half jaar overgewerkte uren voor iedereen die eens moet hoesten, of pijn in zijn rug had, of niet kon werken omdat de kindjes ziek waren. Welnee joh, geen probleem hoor, ik werk wel voor je……..Witheet ben ik , ja ook op mijn dochter omdat ze niet inzag dat men alleen maar van haar profiteerde, en ze veel te goed is voor iedereen. Vanmiddag vertelde zij me dat ze er vanmorgen bijna niet meer geweest was. Op weg naar het filiaal waar zij broodjes moet ” leren bakken en roomsoezen moet leren vullen” onder het toeziend oog van een deskundige was ze in slaap gevallen. Door luid getoeter van medeweggebruikers kwam ze weer bij waarna het twee kilometer verderop weer bijna mis ging. Op een haar na de vangrails kunnen ontwijken.

Mag ik asjeblieft witheet zijn, mag ik mij zorgen maken om mijn dochter, en mag ik zeggen dat ik kotsmisselijk word van het onbegrip over deze werkwijze van het bedrijf. Mijn dochter heeft het recht om haar verlofdagen op te nemen zodat ze eens een paar weken aan zichzelf kan denken in plaats van aan anderen die alleen maar van haar profiteren. Mag ik zeggen dat ik kotsmisselijk ben van meneer S. die overal klusjes opknapt bij ex vriendinnen van mijn dochter, mag ik zeggen dat ik kotsmisselijk word van deze z.g. vriendinnen die haar nu niet meer zien staan want oh oh, geen vrije vrouw in de buurt van de mannen.

Ga fietsen asjeblieft, mijn dochter zit echt niet te wachten op die uitgeleefde saaie mannen van jullie. Dus verbeelden jullie je niks asjeblieft.  Maar wat ik als laatste zeker nog wil zeggen is dat als mijn dochter iets overkomt door wat dan ook wat met haar werk te maken heeft dan krijgt men met mij te maken.  Ze moet haar vrije dagen op kunnen nemen, dat doen de anderen ook. En in mijn ogen moet ze ook eens een poos haar rust nemen, op deze manier kweek je een burn out die ik bij mijn dochter al maanden aanwezig zie, want jaar in jaar uit werken als een paard, en ook nog vóór dat de haan kraait weer op je werk verwacht worden ……..dat kan je niet blijven volhouden.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: