RSS feed

Hoe lief heeft u uw dier ?

Geplaatst op

Ostrich

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zit ik met mijn neus bovenop het leed wat gebeurd in de wereld. Dierenleed wel te verstaan. Ik onderteken aan de lopende band petities, maar de laatste tijd kan ik het niet meer bijhouden. Bij deze petities ondertekenen hoort ook het bekijken van de meegezonden foto’s of video’s. Weet wat je ondertekent, anders ben je geen gemotiveerde strijder voor de rechten van het dier. Maar het gaat ver, steeds verder kan ik wel zeggen want de mens (??) is meer dan wreed en schandalig bezig. Ja, ik houd nu eenmaal van dieren, van alle dieren, en dat kan ik niet zeggen over mensen. Ik houd van twee handenvol mensen en dat is het wel. Ga er niet over liegen. Ik ga hier niets tonen en ook niets zeggen over wat de mens tegenwoordig allemaal de dieren aandoet en wat men met dieren uitvreet maar het maakt me letterlijk en figuurlijk ziek.  Ik heb het hierover regelmatig met mijn dochters, de oudste begrijpt mijn gemotiveerdheid, maar de jongste totaal niet. Ik heb haar beloofd geen foto’s meer te plaatsen op mijn FB anders wordt ik per direct geblokkeerd.

Ik gooi het nu over een andere boeg, ik onderteken nog steeds petities maar nu via twitter en google+. En dat tikt ook aardig door. Maar het dubbele is dat dat ik merk dat er maar weinig petities ook echt resultaat geven. Als je ziet wat bijvoorbeeld de Chinezen, Koreanen, en nog veel meer van dat gespuis aan die kant van de wereld uitvreet met dieren dan zakt daar ook mijn broek vanaf. Ik vraag me dan ook af of dit met petities ondertekenen is te stoppen. Als dit ooit stopt dan vermoed ik dat ik dat niet meer meemaak.

Ik heb eens tegen mezelf gezegd; oke, teken petities maar begin daar niet mee zodra je opstaat en stop er niet mee om half drie, drie uur ’s nachts. Maar dat haalde niets uit. Ik voelde me schuldig tegenover de dieren én tegenover de mensen die zo hard hun best doen om aan al dat afschuwelijke leed een einde te maken. Graag zou ik daadwerkelijk iets willen doen aan het leed, bijvoorbeeld controles uitvoeren, ergens op afgaan waar dierenmishandeling gemeld wordt, maar daarvoor kom ik niet in aanmerking heb ik mij laten vertellen. Daar heeft men oud politie mensen voor en mensen die daarvoor zijn opgeleid.  Maar naar mijn idee doen die mensen veel minder dan dat ik zou doen. Niks ervan om eerst vijf keer te gaan waarschuwen bij mensen die drie honden houden in een bench ergens achteraf. Niks geen waarschuwingen aan mensen die zieke en of ondervoede dieren hebben rondlopen. Dit zijn maar twee ( mildere )  voorbeelden maar ze gebeuren nog veel en veel te vaak. Direct handelen is mijn motto. Dus mensen zoals ik zien ze niet graag.

Dus hou ik het bij petities ondertekenen dan doe ik in ieder geval nog iets. Het is wel zo dat ik mijn eigen buurtje goed in de gaten houd. Ik moet niets zien wat op mishandeling lijkt want dan sleep ik nog diezelfde dag de inspectie mee daar naar toe. Maar het zien en niks kunnen doen aan het leed van dieren doet wel veel met mij. Ik zit vaker met gebalde vuisten en tranende ogen achter mijn pc dan niet. Kan er soms niet van eten, niet slapen ( vandaar dat ik hier ’s nacht ook heel vaak zit ). Zelf heb ik mijn leven lang dieren in huis gehad, honden, katten. Ik heb honden gekocht die onderweg waren voor bestemming vivisectie. Ook nu heb ik twee katten. Een normale kat, Gijs, en een katertje ( Fernandes ) met een neurologisch probleem. Er zijn mensen die vinden dat ik mijn probleemkat niet moet laten lijden. Maar ik heb ook een man die veel van dit diertje houdt en die zegt dat je een kind met een geestelijke handicap ook niet de deur uit doet……….16 maart 2014 010

Ik zie en weet dat mijn katertje anders is dan andere katten, en ik ben overal welkom om hem te laten testen, onderzoeken, scans maken, maar dat geld heb ik niet. En nergens is het gratis. Alleen mijn eigen dierenarts vertrouw ik, die zegt recht in mijn gezicht dat alle onderzoeken mij niets anders zullen opleveren dan een lege portemonnee. Hij heeft mijn katertje twee keer in de spreekkamer gehad en wist het direct. Bij hem ben ik altijd welkom, dag en nacht.

In de vooravond slaapt mijn katertje, als hij rond elf uur wakker wordt geef ik hem eten, zet hem op de bak, speel nog wat met hem waarna ik hem weer tot rust laat komen bij mij op schoot. . Intussen onderteken ik weer petitie na petitie waarna ik naar bed sjok en mijn katje naast mij in slaap valt.

Ik wens iedereen een goede nachtrust toe . Wees goed voor uw dieren, afgesproken  ?

Advertenties

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

»

 1. gewoonzoalsikben

  Een paar keer heb ik op je Facebook gekeken ,maar ik kan het gewoon niet zien .De beelden blijven op mijn netvlies en ik word er ook letterlijk ziek van .Wat in godsnaam bezield mensen toch om dieren zoveel aan te doen !! Ook ik heb diverse petities getekend ,maar of het helpt ? Een best moeilijke situatie met Fernandes en ik zou niet weten wat te doen als het mijn kat was .Maar ik weet dat jij alleen het goede voor hem wilt en zo ook jouw man .Ook wij hebben een poes met een ”verleden” een verleden wat we niet kennen want ze konden ons niets vertellen over haar in het asiel .Ja een vreemd verhaal over een poes die ”aan was komen lopen ” en 5 kittens had gekregen bij die mevrouw ,eerst moest Mikki weg met 3 kittens en wilde ze er zelf 2 houden ,nee later kon ze dat ook niet dus hup ook het asiel in met die 2 .Maar een poes die altijd met een grote boog om mijn man heen liep kijkend naar zijn voeten ?? nou dat zegt mij al genoeg want die heeft genoeg meegemaakt een heel angstig poesje is het .Maar wat ben ik blij Anne dat we haar hier thuis hebben waar ze toch hopelijk nog meer rust zal vinden !En toch zijn het dikke vriendjes mijn man en zij en mijn man is echt knettergek op die kat en ik niet minder .Maar ze blijft soms heel schrikkerig en kan zomaar opeens wegrennen zonder dat we ook maar iets doen ,ja het blijft best moeilijk Hier in huis is er wel een regel ,alles voor Mikki en ze verdient het ! Het is mooi wat je probeert te doen met al dat tekenen ,maar denk ook een beetje aan jezelf hoor !!
  Liefs Elisabeth

  Like

  Beantwoorden
 2. Zal altijd goed zijn voor welk dier dan ook en eenmaal in huis gehaald is het tot de dood ons scheid…zet zelfs spinnetjes buiten, kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze te doden.
  Maar om nu overal petities te gaan tekenen gaat me wat ver…maar zie ik iets wat niet klopt zeg ik er wel wat van…groetjes en s6 met je akties

  Like

  Beantwoorden
 3. Ziek van dierenleed, ik ken het. Maar ben inmiddels tot de conclusie gekomen….dat mijn energie… ook belangrijk is in het grote geheel van dit bestaan. Geen dier is er mee gebaat als ik ziek en verdrietig rondloop, mijn eigen huisdieren( en alles wat ik op mijn pad tegenkom) reageren op mijn gemoedstoestand, op wat ik uitstraal, dat is namelijk wat ik …. geef. Ik zie het als mijn eigen verantwoording om ervoor te zorgen dat ik liefde ben… en niet verdrietig uit onmacht, want ziek zijn van andermans ellende maakt ellende, voedt ellende, is een zelfvernietigend proces. Maar je aandacht richten, werken aan liefde zijn … heelt.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: