RSS feed

Miskleun…

Geplaatst op

​Afgelopen donderdag onderzoek gehad ivm bevolkingsonderzoek darmkanker. 

Op de afdeling aangekomen welkom geheten door een bejaarde verpleegkundige. 

Zij moest ook het infuus aanbrengen voor het roesje, maar na drie keer mis prikken belde ze een andere verpleegkundige. Ook deze was toe aan haar aow. 

Na ook door haar een paar keer mis geprikt te zijn zag ik bij haar volgende poging een druppel bloed over mijn hand rollen. 

” Zo, die zit, riep de dame triomfantelijk. 

Nee niet dus, ze bleek zomaar ergens geprikt te hebben waardoor de vloeistof voor het roesje niet in mijn ader terecht kwam

 Ik ben tegen het plafond gevlogen van de pijn. Zegt de arts ook nog tegen mij ,” mevrouw, als u niet stilligt moet ik het onderzoek stoppen ‘. 

Nou ja zeg. Mag ik verwachten van een verpleegkundige dat ze kan prikken, ook al zijn mijn aders moeilijk te vinden. 

Voor mijn diabetes word ik ook elke drie maanden geprikt, maar daar prikken ze niet zomaar ergens in je huid. Zij zijn kundig, en dat kan ik zeker niet zeggen van de twee oudere dames op de afdeling coloscopie in Amphia ziekenhuis in Breda.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Eén reactie Volgende »

  1. Jeetje dat is balen…maar je zit er relaxed bij
    Hopelijk alles wel

    Like

    Beantwoorden
  2. Ook de aow leeftijd voor verpleegkundigen gaat flink omhoog 🙂 en ik maar denken dat beetje ontlasting voldoende is voor darmkanker onderzoek

    Like

    Beantwoorden
    • Dat is ook zo Henk, maar als je daarna een uitnodiging krijgt voor een coloscopie is er iets gezien in je ontlasting. Dan kan je kiezen of je gaat voor een coloscopie. Het is niet verplicht, maar ik dacht áls er iets niet goed is, dan ben ik er hopelijk op tijd bij.
      Bij de meeste mensen verloopt het onderzoek goed. Bij mij niet omdat in niet goed aangeprikt was voor het zg roesje.

      Geliked door 1 persoon

      Beantwoorden
    • Dat dacht ik dus ook Henk. Totdat de oproep voor een coloscopie in de bus viel, want er was bloed gevonden in de ontlasting. Misschien is het onderzoek met een goedgeprikt roesje wel te doen……..

      Like

      Beantwoorden
  3. Auw, dat was pech, dat het pijn doet weet ik, en ik kreeg niet eens een roesje en hoefde ook niet op bed, tweemaal gehad maar nooit meer! Ik hoop van harte dat alles oké is.

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden
  4. Oei…dat was even slikken…..al is dit een verkeerd woord. 🙂

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden

Plaats een reactie