RSS feed

Opa….

Geplaatst op

Tien jaar verder en drie kleinkinderen rijker. Mazzelaar die je bent. Tien jaar geleden had ik al het geluk om kleinkinderen te hebben. Jij wist toen nog niet of je dat ooit ook leuk zou gaan vinden. Je dochter had die tijd trouwplannen, maar aan kleinkinderen wilde jij nog niet denken. Om eerlijk te zijn kon ik mij ook geen voorstelling maken van jou als opa. Van je vrouw als oma trouwens ook niet. Ondanks haar werk als schooljuf leek zij mij een veel te koude kikker. Je sprak ook nooit lovend over je vrouw, niet als schooljuf, niet als moeder, en over haar capaciteit als echtgenote was je nog het minst te spreken. 

Ik heb de voorbije jaren vaak aan je gedacht. Maar je leek van de aardbodem verdwenen. Om eerlijk te zijn heb ik ook geen moeite gedaan om je te vinden. Je hebt mij zo’n rotstreek geleverd, ik zal daar nooit overheen komen, elke dag vreet het nog aan mij en word ik eraan herinnerd, de manier waarop jij mij hebt behandeld vraagt ook niet om een zoekactie. Aan iemand denken of iemand zoeken zijn twee verschillende dingen. Maar nu zag ik geheel onverwacht je dochter voorbij komen op facebook, met haar drie kinderen. Opa, hij is opa geworden dacht ik meteen. Twee jongens en een meisje, toe maar zeg, meneer de kunstkenner. Ik bekeek de foto’s eens wat beter, en ook de reacties. Geen lovende of liefdevolle woorden van opa. Van oma ook maar heel sumier, maar zo is je vrouw, iemand van weinig woorden.

Via je dochter kwam ik op de fb pagina van de juf. Drie profielfoto’s en evenzoveel reacties. Ze blijft een vrouw van weinig woorden. Jullie maakten tien jaar geleden al niet de indruk van een hecht gezin, anders had jij mij die onvergeeflijke streek blijkbaar ook nooit geleverd, en zeer waarschijnlijk is dat nog steeds zo. Lijkt me heel gezellig voor de kleinkinderen. Opa, waarom slaap jij niet naast oma? ‘ Uhhh….vraag dat maar aan oma, die heeft daar vast een antwoord op, een kort antwoord. ” Dat zijn jouw zaken niet jonge man…., ik hoor het haar zeggen…….zoals het een stijve schooljuf betaamt. 

Ik heb met je te doen, ik dacht dat mijn leven de nodige stormen had doorstaan, maar ik ben er zeker van dat jij nergens kunt schuilen voor de stormen in je leven. Eenzaam mens dat je bent, ondanks alles heb ik nog steeds met je te doen. In de greep van mijn vrouw….het zou een mooie titel voor een boek kunnen zijn. Door mij geschreven, maar dat zal ik je niet aandoen. Misschien vergis ik mij en ben je een geweldige opa geworden. Een opa die met zijn kleinkinderen de kunstmarkten afgaat. Op zoek naar mooie boeken, een opa die gedichten schrijft en verhaaltjes voorleest. Ergens in een van mijn boekenkasten staan ook nog een paar boeken die ik van deze opa heb gekregen…….met een door opa geschreven opdracht……..

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: