RSS feed

Vakantie…?

Geplaatst op

                                         

Zo ervaar ik het niet…..vakantie. Het is zwaar werk als je een pup van zeven weken in huis krijgt. Zeker als je er alleen voorstaat zoals mijn dochter. Natuurlijk is dat haar eigen keuze, weken heeft ze naar deze tijd uitgekeken, maar een puppy is geen ding dat je in huis plaats en zichzelf wel zindelijk maakt. Mijn dochter hoor ik ook niet klagen, maar ik vind het wel jammer om haar zo moe te zien. Dag vakantie waar ze zo hard aan toe was. Als je kiest voor een puppy dan kun je niet zeggen” op 14 augustus wil ik een puppy want dan heb ik vakantie “, zo werkt het naar mijn idee niet. Mijn dochter heeft haar vakantie nu gepland voor haar puppy, maar vakantie kan ik het zeker niet noemen. 

Veel mensen die een pup aanschaffen doen dat vaak samen met hun partner zodat ze de opvoeding samen kunnen delen. Maar als je partner de benen neemt sta je er mooi alleen voor. Zeker als je ook moet werken voor de kost, je huishouden moet doen, en je collega’s niet echt flexibel zijn. Ieder voor zich en God voor ons allen. Gelukkig ben ik er ook nog om mijn dochter zoveel mogelijk te helpen. In januari j.l overleed haar dierbare hond, hij was nog maar acht jaar oud. Zoveel verdriet, geen zin om naar huis te gaan waar ze niet meer met een natte snuit en een zwaaiende staart begroet werd. 

Collega’s wisten mijn dochter al snel over te halen om zo nu en dan eens voor hun te werken, feestjes, opa ziek, kind ziek, ik heb geen oppas voor mijn kind, mijn vrouw moet onverwacht overwerken en ga zo maar door, mijn dochter komt wel, ook al weet ze dat er misbruik van haar gemaakt wordt. Jij hebt geen kinderen, geen hond, jij hoeft voor niemand thuis te blijven…….  Jullie gaan aardig op jullie neus kijken waarde collega’s, de zo gewenste puppy gaat op de eerste plaats komen en dat zal zo blijven. De eerste week zit er bijna op, nog twee weken te gaan waarin zij haar puppy zoveel mogelijk wil leren en laten wennen aan haar nieuwe omgeving. Dat gaat goedkomen, want dochterlief weet dat ze op mij kan rekenen, in elke situatie, en altijd! 

Advertenties

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

»

 1. Succes, gaat zeker goed komen met die lieverd. 🙂 🙂

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 2. Wat heb ik het met een kat dan toch makkelijk. Die hoef je niet op te voeden, je kan overdag gewoon van huis en schijten doet hij netjes bij de buren in de tuin 🙂

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 3. gewoonzoalsikben

  Wat Henk zegt is idd waar ,een kat is veel eenvoudiger .Maar ohh wat een droppie is Guusje .Het is zeker heel veel werk en zorg zo’n puppy maar je krijgt er zoveel voor terug .Als ik het zo lees zou je dochter wel beter op zichzelf moeten passen en niet altijd voor iedereen klaar staan. Vaak gaat het ten koste van jezelf het altijd maar aardig willen zijn .Gelukkig heeft ze een geweldige moeder ,al moet die ook een beetje op zichzelf passen . Succes met opvoeden en veel plezier en geluk met Guusje
  Liefs Elisabeth

  Liked by 2 people

  Beantwoorden
  • Jij slaat de spijker op z’n kop Elisabeth. Met de pup gaat het helemaal goed komen. Ik maak mij inderdaad meer druk om mijn dochter die nergens nee tegen kan zeggen, waardoor velen misbruik van haar maken.
   Gelukkig ben ik er, voor haar eigen bestwil zal ik maar zeggen….
   Liefs, Anne

   Liked by 2 people

   Beantwoorden
 4. Dat je dochter zich voor iedereen maar openstelt en alles doet wat ze vragen is niet goed Anne, daar komt ze op een gegeven ogenblik ook wel achter. Dan kan ze ook zien wie nu eigenlijk haar echte vrienden zijn. Wat de Rottweiler pup betreft, dat is echt even aanpakken, hoe vroeger ze wat leren hoe beter het is. Ik noem het overigens geen hard werk, ze zijn zo lief en ach zindelijk maken kan makkelijk in 14 dagen. Je dochter heeft groot gelijk dat ze het in de vakantie kan doen, naast het uitlaten en het socialiseren, blijft er nog heel veel tijd over om fijn van het diertje te genieten. Gelukkig heeft je dochter jou om als ze in nood zit even te helpen. Veel succes met het hondje.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 5. Het is niet de gemakkelijkste taak een hondje op te voeden, maar het lukt jullie wel en Oh wat is hij schattig mooi deze puppie! Het is voor jouw dochter ook een gezelschap en een afleiding om eventjes de andere zorgen opzij te zetten! En dan heeft ze ook nog een lieve moeder die haar dochter ten alle tijde steunt en helpt! Alleen zou je dochter eens af en toe NEE moeten durven zeggen. Ik vind het dan ook jammer dat er zoveel misbruik van haar gemaakt wordt! Verder wens ik jullie veel succes en geluk met het hondje, maar ook voor jullie zelf alle geluk!
  Groetjes, Heidi

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: