RSS feed

Samen wonen……

Geplaatst op

samenwonen-holbewoner
Of toch maar niet…… Terwijl ik dit schrijf moet ik lachen. Ik zal vertellen waarom. Zoals mijn lezers weten woont mijn dochter al vijf jaar alleen, manlief vertrok vijf jaar geleden, hij kon het ergens anders beter treffen, dacht hij. In het begin vond dochterlief het maar niks, dat alleen zijn, maar gelukkig was er haar trouwe viervoeter die haar door de eenzaamste periode heen hielp. Natuurlijk was ik ook veel bij haar want in zo’n periode wil je steeds maar praten over wat zo’n vent toch bezielt. Ik was er zo vaak dat mijn dochter zei dat wij net zo goed samen konden gaan wonen. En nu ik daaraan terug denk moet ik lachen.

Sinds enkele weken is Guusje in haar leven. Een jong meisjes puppy die er kwam nadat in januari haar allerliefste hond Williams overleed. Beiden zijn wij niet van ” doe de pup maar in de bench als je naar je werk gaat, dat moet ze maar leren’. Dus bood ik aan om de pup mee op te voeden. Dat wil dus zeggen dat ik elke dag wel een paar uur bij mijn dochter in huis vertoef. Zindelijk maken, voeren, en als ik er dan toch ben kan ik ook net zo goed voor het eten zorgen, niet dan?  Bijna een dagtaak kun je dit gerust noemen, bij mijzelf thuis staan veel dingen op de wachtlijst. Toch begint het opvoeden zijn vruchten af te werpen, Guusje leert snel.

In de afgelopen jaren heeft mijn dochter vaak gezegd, goh ma, waarom kom je niet bij mij in huis wonen…..en daar moet ik nu om lachen. We zijn heel close samen, maar samenwonen, nee dochterlief,  daar begin ik niet aan. Ook mijn dochter zou dat niet echt willen, maar het bewijst wel hoe goed we elkaar verdragen. Vandaag was zo’n dag dat we ieder blij waren met onze eigen woonplek. Vijf weken ben ik nu elke dag puppy oppas, maar vandaag had ik even een dip. Misschien kwam het door de warmte van de afgelopen dagen, of door het werk dat thuis toch blijft liggen. Of kwam het door het bezoek aan mijn moeder, ik vond het vandaag extra emotioneel om moeder zo alleen te zien. Ze was niet op haar eigen afdeling maar moeder zat heel ergens anders alleen op een bankje.

Een eigen huis, een plek onder de zon……eigen haard is goud waard, en zo weet ik er nog wel een paar. Lekker thuis op mijn eigen plekje op de bank.  Oost west, thuis best. Met volwassen kinderen wil je niet meer onder een dak wonen, zeker niet als daar geen noodzaak voor is…….

Dochterlief,  tot morgen, dan kom ik weer op Guusje passen……..

Advertenties

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

»

 1. Nee Anne, ik moet er niet aan denken om b.v. samen te wonen met mijn zoon, ik hou erg veel van hem, maar iedere dag samen zijn lijkt me niets. Ik ben al lang alleen en dat is soms echt moeilijk, maar mijn eigen huis en spulletjes blijven zoals ik dat wil. Je hebt groot gelijk, blijf maar lekker in je eigen huis hoeveel je ook van je dochter houdt, samen in één huis levert gegarandeerd moeilijkheden op, warme groet, Ann.

  Like

  Beantwoorden
 2. Ik ken zo’n geval waar een kind weer thuis kwam wonen na enkele jaren uitwonend te zijn geweest. De beste manier om je relatie met ouders te verpesten.

  Like

  Beantwoorden
 3. Het is toch ook zo bij de dieren in de natuur… Eens de jongen volwassen zijn, moeten ze ook hun eigen weg gaan en hun eigen plekje maar zoeken… Je weet nu ondertussen dat we al die jaren met mijn grootmoeder onder eenzelfde dak hebben gewoond. Hoewel de band sterk was, het was ook niet altijd gemakkelijk en soms wil je wel eens je eigen ding kunnen doen! Hierbij geef ik jou ook groot gelijk, elk in zijn eigen huisje, lijkt mij het best! Het kan alleen maar de band nog meer versterken… En jullie zijn toch vaak samen… 🙂
  Lieve groetjes, Heidi

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: