RSS feed

Verzamelen…

Geplaatst op

Vraag aan een willekeurig persoon wat hij verzamelt, en je weet het antwoord,’ geld. Acht van de tien keer hoor ik deze reactie. Ik begon al vroeg met verzamelen, plaatjes en foto’s uit tijdschriften. Geld voor een écht plakboek was er niet, dus werd het plakken in een soort telefoonboek wat mijn moeder voor mij meebracht van haar werk. Ik spaarde alles van ons koningshuis en van andere koningshuizen voor zover dat mogelijk was. Favoriet was in die tijd Farah Diba. Het sprookje van de sjah en Soraya was voorbij en toen verscheen zij, Farah Diba.

Erg veel te verzamelen was er niet in die tijd, maar dat heb ik ingehaald toen ik ietsje ouder werd. Al zeg ik het zelf, ik had een leuke verzameling.

Helaas, toen mijn moeder ging scheiden is door mijn surrogaat vader álles van mij door hem weggegooid. Werkelijk alles, van foto’s tot en met schoolrapporten, van kleding tot en met poëzie boekjes. Met niks werden mijn moeder, broer en ik midden in de nacht op straat gezet.

Later, toen ik trouwde, kinderen kreeg ben ik weer met mate dingen gaan verzamelen die ik leuk vond. Ik begon weer in de tijd dat lady Diana met Charles trouwde, en tot ver na haar overlijden bleef ik verzamelen. Kort na Diana’s dood ben ik met mijn dochter naar Londen geweest om souvenirs over de prinses te kopen.

Ook een bijzondere foto heb ik van Farah Diba toegestuurd gekregen, zij heeft de foto voor mij gesigneerd. Die foto is voor mij toch een goede herinnering.

Vandaag de dag verzamel ik pennen met reclameteksten. Zoveel als mijn buurman er heeft ga ik niet verzamelen. Buurman liet mij vandaag een groot deel van zijn pennen verzameling zien…..ik sloeg stijl achterover….méér dan 40.000 pennen, een kamer helemaal propvol. Om ook zo te gaan verzamelen heb ik geen plek, en ook geen tijd, ik spaar in veel kleinere mate. Van deze buurman kreeg ik vanmiddag een doos aparte pennen waar ik heel verguld mee ben.

Misschien hebt u nog reclame pennen ergens in een vergeten laatje liggen, denkt u dan aan mij….ik zal daar zéér blij mee zijn. Binnenland, buitenland, alle pennen maken mij blij.

De verzendkosten vergoed ik natuurlijk. Misschien…komt u nog ergens wat pennen tegen, je weet het soms niet. Bij deze…..héél graag.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. gewoonzoalsikben

  Het enige wat ik verzamelde waren dieren kaarten en natuurlijk het liefst poezen en honden .,maar daar is niets van bewaard gebleven .Ik heb trouwens niets meer van mijn kindertijd behalve 1 schoolfoto en een paar heel oude kinderfoto’s . Maar wat verschrikkelijk dat al jouw spullen destijds gewoon weggegooid zijn ,hoe harteloos kun je als mens zijn .Verder ben ik nooit zo’n verzamelaar geweest .Behalve mijn enorme verzameling geuren dan die ik nu heb en daarin heb ik mezelf even een halt toegeroepen .Mooie foto’s van Farah Diba
  Liefs Elisabeth

  Like

  Beantwoorden
 2. Voor zover ik me kan herinneren ben ik als kind begonnen met het verzamelen van postzegels.

  Tjaaa .. pennen .. zelf ben ik ze altijd kwijt als ik ze nodig heb 🙂

  Like

  Beantwoorden
 3. Wat sneu dat je je eerste verzameling op zo’n wrede wijze bent kwijtgeraakt Anne. Naar gelukkig ben je opnieuw begonnen, zelf verzamel ik ook nogal wat, o.a. Engelse kop en schotels, bladwijzers, munten en ooit postzegels, inmiddels is die drang wel over gegaan, en ben ik aan het opruimen. Ooit zei mijn zoon, je bent geen verzamelaar, maar een hamster, en hij had best wel gelijk 😉 De foto die je hebt van Farah Diba is echt geweldig leuk, pennen heb ik helaas niet voor je, ik schrijf altijd met vulpen en Bigballpoints, maar heel veel succes meis, warme groet, Ann.

  Like

  Beantwoorden
 4. Ik vind het ook wel jammer dat je verzameling van vroeger is weggegooid, wat toch wel een emotionele waarde heeft! Ik wens je dan ook veel succes met je nieuwe verzameling! Zelf ben ik geen verzamelaar maar hou wel van alles wat met katten te maken heeft, maar dat zal je wel niet verbazen als je weet dat ik negen katten heb 🙂 De foto van Farah Diba vind ik ook mooi en het was/is ook een mooie vrouw!
  Fijne avondgroetjes en slaap wel

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: