RSS feed

Privé…..

Geplaatst op

Baal jij ook zo van mensen die je bellen met een privé nummer, vandaag was het weer zover, en mijn voornemen is niét meer op te nemen als er géén nummer in mijn scherm verschijnt. Afgelopen jaar heb ik diverse keren wél opgenomen maar daar stop ik nu mee. Je neemt de telefoon op ….spreek ik met mevrouw die en die…. en vervolgens proberen ze je lid te maken van een of andere teleprovider, electriciteits maatschappij of dat je misschien je donatie voor het één of ander wil verhogen. Nou ben ik niet het type dat braaf blijft luisteren tot zo’n riedel afgeratelt is, oh nee, ik druk direct de uitknop al in, maar toch, ik stoor mij heel erg aan dit soort telefoontjes.

Zo ook vandaag. Je moet opnemen zegt mijn weder helft, misschien heb je iets gewonnen in een loterij, of is er iemand die jou wil verrassen….Maar ik hou niet van verrassingen, ik verras liever een ander. Hij gaat verder ‘ misschien is het familie of een goede vriend’. Dat zou ook heel goed waar kunnen zijn, maar toch neem ik niet meer op. Familie die mij belt met een privé nummer is geen familie, en goede vrienden bellen mij ook niet met een privé nummer. Zo maak ik in de donkere uren ook mijn deur niet zomaar open, ik woon tenslotte zes hoog en je hoort genoeg verhalen dat mensen open doen en neergemept worden door één of andere idioot die denkt dat je een brandkast onder je bed hebt verstopt. Bel eerst maar beneden, dan hoor ik door de intercom wel wie je bent en of je welkom bent.

Het is jammer als ik vanavond niet in de prijzenpot van de postcodeloterij gevallen ben omdat ik de telefoon niet opgenomen heb. Als de buurvrouw die ook meespeelt in de loterij wél haar telefoon heeft opgenomen omdat ze in de prijzen gevallen is dan laat ik het hier alsnog weten.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. gewoonzoalsikben

  Tja ,onze vaste telefoon staat op prive en zo ook die van mijn dochter ,dus dan word het lastig .Ik noem nooit mijn naam als ik opneem maar zeg gewoon ja hallo en wel zo vriendelijk mogelijk .Ergerlijk vind ik mensen die dan vragen , met wie spreek ik ? ik bedoel je weet toch wie je wil spreken ,dus vraag ik dan beleefd ..wie wil u spreken ? .Vaak laat ik de telefoon gaan en wacht af of er ingesproken word op ons antwoord apparaat en die vermeld alleen onze voornamen .Ik heb zo de pest aan die telefoon ,mobieltjes vind ik nog erger ,ik heb wel zo’n ”oud” kreng maar alleen voor noodgevallen en alleen man en dochter hebben mijn nummer .

  Like

  Beantwoorden
 2. Ik neem normaliter geen privénummers op. Het is bijna altijd marketing wat je dan aan je lijn hebt hangen

  Like

  Beantwoorden
 3. O ja pesthekel aan. Kan het blokkeren met mn telefoon gaat ie niet over en komt er ook geen melding. Als het belangrijk is bellen ze nog wel met een ander nummer. Terugbellen doe ik ook niet meer eer je degene te pakken heb…de groeten ze mailen maar.

  Like

  Beantwoorden
 4. Ik neem nooit de telefoon op als ik zie dat het een privé nummer is of geen naam verschijnt op mijn mobiel! Als het familie of vrienden/kennis zijn, dan verschijnen de namen. Ook doe ik niet snel voor vreemden mijn voordeur open en al zeker ’s avonds niet!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: