RSS feed

Siep….

Geplaatst op

Sinds mijn thuiskomst vanmiddag vertonen mijn twee huiskatten bijzonder gedrag. Gijs, die toch echt geen kroelkat is, is niet bij me weg te slaan. En Milly, mijn klein Turks slopertje is ook de hele avond al onwijs rustig. Normaal maakt mevrouwtje binnen no time een bende van de hele kamer, maar nu heb ik haar nog niet één keer tot de orde hoeven roepen.

Ze voelden dat er iets met mij aan de hand was, en dat klopt. Mijn gevoel over de plotselinge dood van Siep zit heel hoog, er klopt iets niet.Op de foto van 22 Januari, hierboven, gaat het naar omstandigheden nog goed met Siep. Maar de afgelopen week zag ik hem veranderen, ook bij Snuit zag ik verandering, niet in zijn eetgedrag, dat bleef goed, maar ook Snuit zag ik dunner worden. De eerste paar dagen at Siep weinig maar dat kan een keer gebeuren. Een haarbal die dwarszit, een koudje van het natte koude buitenleven van de laatste weken……..

Het bleef slecht gaan met Siep, twee dagen at hij zeg maar niets, daarna een dag snuffelen aan het eten, en de dag erna zag ik Siep niet meer. Het voelde voor mij niet goed, maar omdat Suus in het begin ook weleens een dagje wegbleef dacht ik, geen paniek, morgen is hij er wel weer. Maar ook de volgende dag geen Siep. Ik polste meneer Mol, die tegen de avond altijd nog even naar de katten gaat, en ook hij had Siep al even niet gezien.

Vanmiddag werd ik zó onrustig dat ik besloot mijn dochter Diana te vragen om toch maar over het hek te klimmen en te kijken of Siep in één van de schuilhokjes zou kunnen liggen. Rondom het terrein had ik al een paar maal gelopen, maar dan zie je niets onder de struiken. Dus dochter over het hek en daar vond zij Siep….overleden. Omdat Siep alle jaren dat ik de katten voerde de mooiste, gezondste en sterkste van de katten was vond ik het toch vreemd dat Siep ineens dun werd en kort daarna is overleden.

Omdat ook Snuit dunner wordt heb ik toch een héél naar gevoel hierbij. Zonder er met elkaar erover te hebben gesproken denken wij beiden, dochter en ik, dat de katten misschien vergiftigd zijn. Er gebeurden vreemde dingen op het terrein de laatste weken. Er werden plastic boxen met inhoud neergezet en weer verzet, later die week was de boel vernield, er stond een plastic zak met rotzooi, allemaal heel vreemd.

Maar de verlossing voor Snuit is nabij. Hij mag de rest van zijn leven slijten bij stichting Zwerfkat in Tilburg. Daar verblijft ook zijn broer Snoet die bijna een jaar geleden daar ook onderdak gekregen heeft na een ernstig ongeluk onder een motorkap.

Vanmiddag heb ik Snuit in de mand gehad, maar hij wist te ontsnappen. Nu hoop ik dat Snuit toch weer naar mij toe durft te komen, zodat hij na zoveel jaren als zwerfkat te hebben geleefd, herenigd kan worden met zijn broer.

Ik hoop dat het mij morgen al gaat lukken, zo niet dan rust ik niet voor ik hem in de mand heb zitten. Om zijn broer vorig jaar in de mand te krijgen ben ik tien dagen in de weer geweest. Hij was zwaargewond dus ik begreep zijn angst…..maar het is gelukt en bij zwerfkat Tilburg is hij opgeknapt en hij heeft het daar prima naar zijn zin.

Duimen…..doen jullie dat voor Snuit ?

( wordt vervolgd )

Opgeknapte Snoet bij stichting Zwerfkat Tilburg.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. gewoonzoalsikben

  Ik duim heel hard dat je Snuit kan vangen want hij moet daar weg !
  xxx

  Like

  Beantwoorden
 2. Een kat is niet voor één gat te vangen maar ik duim voor je mee hoor.

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden
 3. Ik ben wat laat om te reageren op dit bericht, maar ik hoop dat je ondertussen Snuit heb kunnen vangen en dat het net als zijn broer Snoet nu ook goed met hem gaat! Als ik de foto van Snoet zo zie, dan ziet Snoet er toch goed uit nu, gelukkig maar en dankzij jouw ingreep!
  Fijne groetjes, Heidi

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: