RSS feed

In het begin…

Geplaatst op

….aten ze nog niet uit bakjes, kwamen ze niet in mijn buurt…..het eten wilden ze uit het wild, uit de lucht….

Ze waren met z’n vijven toen ik ze voor het eerst ontmoette. Men vertelde mij dat dit aantal katten eerst bestond uit het dubbele, een stuk of tien tot twaalf zwerfkatten die als kittens daar gedumpt waren. Wat ik weet heb ik alleen van horen zeggen. Door mensen die begaan waren met dit nest, zijn de dieren geneutraliseerd en weer op dezelfde plaats terug geplaatst. Ik heb het verhaal voor waar aangenomen, een betere versie heb ik nadien niet gehoord.

Geen idee meer waarom ik juist tóen persé bij de jumbo wezen moest, ik ben geen fan van de jumbo en ik woon ook niet in Kaatsheuvel. Fiona zal zeggen dat het zo geweest moet zijn, alles heeft een reden en een bedoeling, volgens deze lieve vriendin van mijn dochter. Het was ergens eind 2014 dat ik met een oude dame aan de praat raakte over de katten. Van een afstandje bekeek ik het schouwspel van de dame en de katten, en ik besloot even te gaan kijken, een praatje te maken. De oude dame vertelde mij dat ze af en toe de katten ging voeren, soms deden andere mensen dat ook, zei ze. Soms…..want het waren zwerfkatten en die moeten als het goed is in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Bovendien waren de omwonenden op zijn zachts gezegd helemaal niet blij met de gelegenheids voerders. Daarom ging de dame soms, en als anderen nou óók soms zouden voeren, dan kregen de diertjes tóch te eten. Soms veranderde vanaf dat gesprek in iedere dag. Boze woorden en ruzies ten spijt hebben de katten vanaf die dag elke dag hun eten en drinken gehad.

Misschien was ik op dat moment toch op de verkeerde tijd én plaats Fiona, want we zijn nu een paar jaartjes verder en ik begeef mij nog iedere dag naar Kaatsheuvel om daar de katten te voeren. Denk jij nog steeds dat het zo heeft moeten zijn Fiona ? Inmiddels zijn twee van de vijf katten overleden. Lapje en Siep.

….lapje…..

Suus leeft ook nog hoorde ik zojuist, maar die is overgelopen naar meneer Mol, die elke dag tegen de avond nog een lekker hapje gaat brengen. De stoutert. Snoet verblijft sinds een jaar bij stichting zwerfkat in Tilburg nadat hij zijn kop zo ongeveer verbrijzeld had door onder een motorkap te gaan zitten

….dit is Snoet, thuis bij zwerfkat Tilburg…..

Blijft over van de vijf Snuit, die nog elke dag trouw op zijn hapje komt aangerend. Toch zal het stil worden binnenkort op dat plekje in Kaatsheuvel, want Snuit mag zijn oude dag óók gaan slijten bij zwerfkat Tilburg. Ik hoop dat het mij gaat lukken om Snuit nog vóór carnaval te vangen,want carnaval in Kaatsheuvel wil je niet meer mee maken als alleenstaande kater.

Wish me luck…..

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. Wat een prachtig werk doe je. Ik ga even wat opzoeken over die stichting.

  Like

  Beantwoorden
 2. Je hebt er vier jaar dag en nacht voor gezorgd , door weer en wind. Stormen en lelijke verwensingen voor je kiezen gekregen, maar ook lieve donaties. Je zult t nog gaan missen enniet zoals sommige mensen denken weer nieuwe zwerfkatten op gaan zoeken. Die mensen zijn niet wijs! Geen idee wat voor een impact het op iemand heeft om elke dag maar weer van Waalwijk naar Kaatsheuvel te snorren, de zorgen die je had als er een ziek was, als er een niet kwam eten…. je kunt er een boek over schrijven! Zwerfkat Tilburg ik ben jullie enorm dankbaar dat deze zware last nou van mijn moeders schouders gaat. Dat kan ik niet uitleggen, ik gun haar nu een paar zorgeloze jaren mijn moeder en de kat. En komt er weer een dier op haar pad zal ze die zeker weer verzorgen, ik ken haar. Maar t opzoeken zal ze zeker niet dien want t heeft haar echt getekend. Er zouden meer mensen die in de buurt wonen zich moeten bekommeren om onze dakloze beestjes die er ook niet om gevraagd hebben. Niet denken dat doet een ander wel….. want t trekt een zware wissel op iemands leven kan ik je vertellen!
  Nog even moeder! Hoop dat je haar snel kan pakken! Je hebt je dierenliefde aan ons doorgegeven en ik hou van jou, zielsveel❤️🐾

  Geliked door 2 people

  Beantwoorden
  • Dank je wel lieve dochter, je woorden zijn heel lief en ook zo waar.
   Maar domme mensen blijf je houden, je wil niet weten wat voor domme en onzinnige reacties je soms te horen krijjgt.
   Ik hou ook heel veel van jullie, van jou xxx

   Like

   Beantwoorden
 3. Jammer voor Lapje en Siep dat zij overleden zijn! Maar ik ben blij voor Snuit dat hij bij zwerfkat Tilburg terecht kan en met zijn broer verenigd! 😀 Ik hoop dan ook dat je Snuit kan vangen of ondertussen al heb kunnen vangen! In elk geval veel succes! Ook fijn van meneer Mol dat hij zich over Suus heeft ontfermd en hopelijk kan deze daar zijn verder leventje doorbrengen! Voor jouw zal het ook rust brengen, maar ik vond het moedig en bewonderenswaardig wat je voor de zwerfkatten hebt gedaan en als grote kattenvriend wil ik je er ook voor bedanken voor jouw goede daad, vastberadenheid en trouwe inzet, dankjewel!!!
  Fijne groetjes, Heidi

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: