RSS feed

Oost west….

Geplaatst op

……thuis best, en dat is helemaal waar. Na zeven dagen in een ziekenhuisbed te hebben gelegen ben ik heel blij vanavond weer in mijn eigen bed te kunnen slapen. Er is goed voor mij gezorgd, en ik ben er ook niet voor niets geweest, maar eenmaal weer thuis waardeer je toch wat gezondheid is. Ja de griep, dat dacht ik. Ga toch maar even naar de dokter…..de kinderen bleven aanhouden. Vooruit, om jullie gerust te stellen zal ik gaan, maar niet van harte. Een uur later lag ik in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Toen ik daar éénmaal lag gaf ik toe aan het ziek zijn, dáár kon ik ziek zijn, thuis niet, dat had ik mezelf nóóit toegestaan. Thuis was ik doorgegaan met alle gevolgen van dien.

Gisteren werd ik bezocht door mijn bonusdochter. Eerder al stuurde zij mij het mooiste boeket bloemen dat ik in mijn leven gekregen heb……

Je moet het met eigen ogen gezien hebben, zó mooi. Breed lachend kwam ze mijn kamer binnen en het was behalve heel gezellig ook leerzaam in die zin dat mijn bonusdochter een bijzondere kijk heeft op dingen. Een vooruitziende kijk mag je het noemen. Één klein voorbeeldje. Toen ze hoorde dat ik in het ziekenhuis was opgenomen had ze een sprongetje in de lucht gemaakt, en Boven bedankt dat ik nu, al was het maar voor even, geen kant op zou kunnen. Het was nodig dat ik even pas op de plaats moest maken voor mijn eigen gezondheid én gemoedsrust. Later dacht ik over haar woorden na, ze legde uit waarom en waarvoor dingen gebeuren zoals ze gebeuren, en ja, ik geloofde haar toen ze zei dat dat mijn liggen in het ziekenhuis een bedoeling had. Ik ben er nog niet, volgens de longarts ben ik er tot april nog wel zoet mee, maar ik heb in deze zeven dagen wel geleerd dat ik ook op mezelf moet letten. Dat is mij door dit ziek zijn wel duidelijk geworden. Nu nog gaan toepassen en volhouden….

Bonusdochter Fiona

(wordt vervolgd )

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. Gelukkig kan ik je alleen wat de griep betreft een hand geven. Ben zelf nu ook aan de beterende hand. Hopelijk heeft je longontsteking geen blijvende schade opgeleverd. Het laat maar weer eens duidelijk zien dat je een griep nooit moet onderschatten

  Like

  Beantwoorden
 2. Dus je kent het spreekwoord,: “Wie zijn eigen bewaard….. bewaard geen…..”……nu dan maar gaan volhouden…😷

  Like

  Beantwoorden
 3. Ik hoop dat het ondertussen met je beter gaat maar wens je toch alvast beterschap en een goede gezondheid toe!
  Fijne avondgroetjes en hopelijk een goede nachtrust.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: