RSS feed

Het leugenbankje…en de ijsbollen…

Geplaatst op

ijstijd

Waalwijkers weten direct waarover ik het nu heb, het leugenbankje bij het Lido. Vroeger noemde men dit het leugenbankje, er zou niets dan onwaarheden verteld worden. Sinds enige tijd maak ook ik deel uit van het groepje fantasten die daar bij mooi weer dagelijks zitten te praten over de goede oude tijd, en nog héél véél meer. Ik zit daar niet mee te praten over de goede oude tijd, al moet ik zeggen, je hoort er nog eens iets, maar ik zit daar omdat mijn zoon en schoondochter daar elke warme dag staan met hun heerlijke ijs. Horentjes, bakje, sorbets, koud drinken, en voor de wandelaars met hond, een volle bak lekker koud water. Bovendien is het gezellig en je maakt nog eens wat mee. De afgelopen weken heb ik al wat ijsbollen in het zand zien rollen, ‘ hier, goed vasthouden, en ga daar maar even op dat bankje zitten, naast die mevrouw ‘. Voordat het kind goed en wel zit ligt de bol ijs in het zand, want kinderen bedenken niet dat de bol eraf kan kukelen. Direct gevolgd door gekrijs van het kind……mama, mijn ijsje is gevallen…… ‘ ik zei toch dat je het ijsje recht moest houden, en wat nu ? wat moet mama nu doen ? Mama hoeft niets te doen, als mijn zoon of schoondochter het in de gaten hebben komt er een nieuwe bol, maar dan wél in een bakje, want je hebt er kinderen bij die hun bollen blijvend laten rollen. ‘ Mevrouw, ik heb ook bakjes met lepeltjes ‘……nee, dat wil ze niet, ze wil een grote mensen ijsje ‘. Toch krijgt het kind bij de tweede of derde plofbal een bakje met een lepeltje van mijn zoon, tenslotte staat hij daar behalve voor zijn plezier, ook voor zijn inkomen.

Vandaag rolden er geen bollen. wel was er een onbekende ‘ nieuwe ‘ gast op ons bankje. Ja ik noem het maar ons bankje, tenslotte zitten er bijna dagelijks dezelfde vijf mensen op dat bankje. Een gast ja, want ik zag haar nog niet eerder, ze was samen met haar man. Deze mevrouw had het hoogste woord. Nou ben ik niet het type dat mee lult met iedereen, laat maar praten, ik vind het allemaal wel best, ik luister alleen. Je krijgt een beetje een band met de vaste bezoekers van het bankje, en naast mij zat l., een man waar ik graag een praatje mee maak en een geintje mee maak. In zijn betere jaren was hij marktkoopman van beroep, en dat soort mensen ken je wel, de boel in de maling nemen is het liefste wat hij deed en nog steeds doet. Dan is er B, een aardige man die tot zijn pensioen in het internationaal transport heeft gewerkt, de hele wereld heeft hij gezien en zijn verhalen doen soms mijn oren klapperen. Maar zijn manier van vertellen doet mij de tranen over mijn rug lopen. Zo vertelde hij vanmiddag een verhaal……..ohhhhh vreselijk gelachen, maar niet geschikt om hier te delen. Dan is er J, die speelde in zijn jonge jaren in een band, ook hij vertelt de mooiste verhalen, soms in de herhaling, maar dat maakt allemaal niet uit.

En zo kom ik de laatste weken mijn middagen wel door, gezellig in de nabijheid van zoon en schoondochter, onder de beschutting van de hoge bomen, waar het beter uit te houden is dan zes hoog hier thuis. Je wilt niet weten hoe warm het hierbinnen op zes hoog is, echt afschuwelijk. Momenteel is het hierbinnen, ( 22:52 ) met de ventilator aan, 28 graden, en op de slaapkamers nóg warmer. De buren hebben alles van voor tot achter openstaan, maar dat gaat hier niet, dan ben ik binnen no time mijn twee poezenbeesten kwijt. Heb je ooit gezien dat een poes vóór de ventilator gaat liggen….nou ik niet, tot voor kort, allebei languit voor de ventilator, kun je nagaan hoe warm het hier is. Nog één keer temperaturen ver boven de dertig graden hoorde ik net op de tv, a.s dinsdag……..ik hoop dat het daarna écht afgelopen is met deze onaangename temperaturen, in de zomer is een graad of drieëntwintig meer dan genoeg ………genoeg genoeg……..voor mij.

ijsje_camilla_2016_gi_02

Ook Camilla is dol op ijs van Ijstijd……..

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

  1. Lekker die ijsbollen…..maar om helemaal naar wollik te fietsen????….. 😅

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden
  2. Sterke verhalen van vroeger opdissen, onder het genot van een ijsje, in de schaduw van de bomen. Wat wil je nog meer

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: