RSS feed

Door de ogen van Lea Goodett, dierenactiviste.

Geplaatst op

300 euro boete en 2 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Tijd om even van me af te schrijven 😅

De onderstaande foto’s en filmpjes heb ik bijna allemaal zelf gemaakt in Boxtel op 13 mei. Voor mij zijn het niet slechts foto’s.

Het zijn herinneringen.

Ik heb al deze dieren 10 uur lang meegemaakt op die bewuste dag. Ik heb ze in hun ogen aangekeken, ik heb ze zien lijden. Ik heb hun pijn en wanhoop gevoeld. Het was een traumatische ervaring voor iedereen die er bij was.

Die dag heeft mijn leven en kijk op de wereld voor altijd veranderd.

De rechter heeft geoordeeld dat de beelden geen misstanden aantonen. Alles wat je op de foto’s ziet is volgens de regels, zo is vastgesteld in de rechtbank in Den Bosch.

Dit zijn beelden uit een stal waar Nederland trots op mag zijn.

Dit is wat Nederland verstaat onder dierenwelzijn.

De officier van Justitie noemde de beelden ‘onprettig’ maar zag niks illegaals.

Ook de NVWA ziet geen misstanden.

Ik kan het niet begrijpen…

Als dit geen misstanden zijn, wat dan wel? Wanneer wordt er dan wel ingegrepen? Hoe worden deze dieren beschermd?

Moeten we in Nederland, een land dat dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan, accepteren dat dit de norm blijkt te zijn?

De consument heeft geen idee…

Geen idee wat 16% biggensterfte inhoud in de praktijk.

16% biggensterfte is niet slechts een getal. Die 16% zijn de dieren die je hieronder op de foto’s ziet.

Het waren levende, intelligente wezens met gevoel. Hun hele leven opgesloten in een stal. Zonder frisse lucht, zonder zon, zonder stro, zonder iets te doen…

Moeders in stalen kooien, speciaal gefokt om zoveel mogelijk biggen te krijgen. Veel van haar kinderen ziet ze sterven. Ze ziet ze pijn lijden terwijl ze niet naar ze toe kan. En als ze groot genoeg zijn worden haar kinderen meegenomen en wordt ze opnieuw zwanger gemaakt in een andere stalen kooi. Een eindeloos trieste cirkel.

De lange rijen van varkens in stalen kooien waar ze zich niet in kunnen omdraaien is een beeld wat ik moeilijk uit mijn hoofd krijg.

Ook de vele gebroken pootjes, de dode soms al ontbindende lichaampjes, de afstervende oren, gapende niet behandelde wonden, het bloed op de vloer, varkens die elkaar op aten, de uitgeputte moeders en de stank spoken nog dagelijks door mijn hoofd.

Om maar een paar voorbeelden te noemen. Ik kan pagina’s vullen met wat ik heb gezien.

Het is echt onvoorstelbaar wat er zich in deze megastallen afspeeld en waar de consument geen weet van heeft. Maar er is zo blijkt een goede reden om dit verborgen te houden. Een hoop mensen zullen de beelden niet ‘kunnen’ bekijken. Omdat het gewoon te erg is.

Toch is het allemaal volgens de wet.

Een stal bezetten mag niet.

Maar hoe anders had het verhaal van deze dieren naar buiten gekomen?

Is er iemand die geloofd dat deze boer zelf deze beelden naar buiten zou brengen? Of dat deze boer bij een eventuele aangekondigde controle van de NVWA niet voor één dag z’n dode en zieke dieren uit het zicht zou halen?

De intensieve veehouderij is onhoudbaar geworden. Duizenden dieren in troosteloze productie schuren dat is de realiteit. Verkocht aan de consument met plaatjes van blije dieren in het stro. De vleeslobby schuift steevast een biologische boer naar voren om zijn zegje te doen op tv.

Mijn hart huilt. Voor alle lieve dieren die ik heb achtergelaten in die afschuwelijke stal. Geen gerechtigheid voor jullie.

Niemand ziet dat jullie niet anders zijn dan de honden en katten die ze wellicht een aai geven terwijl ze jullie in stukken gesneden lichamen opeten.

Niemand ziet hoe jullie leven en wat jullie wordt aangedaan.

Wij zien het wel. Wij blijven voor jullie vechten. Dit is slechts het begin.

We blijven jullie verhaal vertellen totdat mensen het ook zien. We geven niet op!

✊🏻

#untileverycageisempty
#meatthevictimsNL

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: