RSS feed

Suus..

Geplaatst op

Suus. Dit is geen foto van vandaag en ook niet van afgelopen week.
Ik maak mij echt zorgen om Suus. Het voeren heeft meneer Mol afgelopen week van mij overgenomen omdat ik ziek was, en ook nog heel druk met het inrichten van een woning.

Ook al ben ik ziek of nóg zo druk overal mee, ik zal nooit de zwervers in de steek laten. Meneer Mol zou het even van mij overnemen, maar als je mij goed kent, dan weet je dat ik alleen vertrouw op mezelf. Ik doe dingen op mijn manier, en half werk bestaat niet bij mij.
Toen ik vanmorgen op de voeder plaats aankwam was daar alleen de buurtkat. Brokjes, natvoer, melk en water neergezet. Even later zag ik zwart witje richting voer rennen, en weer even later ook Suus.

Ze is niet meer de Suus uit 2014, het is een schichtige poes geworden, ze is banger dan in het begin. Ik heb het daar moeilijk mee. ‘, Ahh joh, wat maak je je druk, het is maar een kat, er lopen zoveel katten buiten’.
Ja, dat weet ik, helaas is dat zo. Ik moet ermee stoppen om hulp voor Suus te vragen. Meneer Mol zei mij dat het dierenasiel in mijn woonplaats hem gezegd heeft dat Suus geholpen is, voorzien wordt van voer, (door wie denk jij..) en dat er geen oude katten van de straat meer gehaald worden.

Fijn, dan weet ik dat ook. Dan wacht ik af totdat ik Suus niet meer aantref, of juist wél aantref, maar dan gewond of overleden, gelijk Snoet en Siep. Of wanneer ik niet meer in de gelegenheid ben om mijn dagelijkse ritje naar Kaatsheuvel te maken.
Ik voel me geweldig met de wetenschap dat Suus aan haar lot wordt overgelaten als jarenlange zwerfkat, maar dat lieg ik dat ik barst. ‘ Mens, er zijn ergere dingen in de wereld gaande’, blijf lekker thuis, die kat red zich wel hoor, ook zonder jou “.
Weet je, iedereen klets maar tegen mijn kont, ik blijf doen wat ik doe, ik begon in 2014 met vijf katten te voeren, ik zal doorgaan tot ook Suus er ooit niet meer is.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: