RSS feed

Boekenwurm.

Geplaatst op

Jij wist het, je broer en zus weten het ook, ons moeder maak je alleen maar blij met een boek(enbon). Ik ben er dan ook heel vaak mee verwend. 
Jij hebt er niet veel van meegekregen, je wist wel wat hem overkomen was en dat hij op een tragische manier in een rolstoel verder moest, maar Marc de Hond is begin deze maand ook overleden, ook ja, net als jij ook veel te jong. 
Over zijn ziekte heeft hij een boek geschreven, en dat boek heb ik cadeau gekregen van je zus. Het lezen wil alleen niet zo lukken de laatste maanden, mijn gedachten dwalen steeds weg, niet genoeg concentratie. 
Jij beheerst heel mijn denken en doen, vierentwintig uur de klok rond. 
Wat ik wel direct inkeek was het boek met de titel Corona kronieken, ook een geschenk. Het coronavirus beheerst de laatste paar maanden mijn leven, ik denk dat dat de reden is van dit extra boek. Een stukje uit het boek, 
” Donderdag 12 maart ( dag 117 van het virus). Voor mij is deze donderdag de dag geweest waarop het begon, stel ik vast, terwijl ik de afwas doe. De werkelijkheid is dat dag 1,de ware dag, ver achter ons ligt. Vermoed wordt dat het zondag 17 november is geweest, de dag waarop onze politieagenten sinterklaasoptochten bewaakten, waarop de stad Rotterdam de aanval opende op geluidsoverlast bij bruiloften. Op die dag, in de Chinese provincie Hubei, zou een naamloze vijfenvijftigjarige man besmet zijn geraakt met een virus dat de sprong van het dierenrijk naar het menselijk lichaam succesvol had voltooid. “
Ik verwacht, en velen met mij, dat ik nooit mijn vermoeden bevestigd krijg dat dit virus ook jou in enkele uren noodlottig is geworden……..
Ik ben klaar voor het gesprek, net als je zus…. 

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

  1. Soms schieten woorden gewoon tekort. Ik brand mijn kaarsje voor je.❤

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: