RSS feed

De wieg.

Geplaatst op

In mijn nieuwe huis krijgt de wieg een mooi plekje. Herinneringen aan jou zijn zo dierbaar geworden voor mij. Ik heb geen idee hoeveel wiegjes van bijna vijftig jaar oud nog op zolders zullen staan, maar jouw wiegje heb ik nog steeds. Via een omweg is het jaren geleden weer bij mij teruggekomen. Ik had het uitgeleend, en er niet dagelijks meer aan gedacht. Totdat ik bij toeval hoorde dat het wiegje niet meer in gebruik was en bij iemand op zolder stond. Het wiegje kwam bij mij terug, dat zal een jaar of dertig geleden zijn, en staat tot mijn aankomende verhuizing bij je zus op zolder. 
Ik weet nog heel goed dat mijn oog viel op de wieg tijdens een wandeling met je broer en zus. Op een zondag aan de wandel en daar zag ik ‘m staan, aan de overkant van de straat in de etalage. Het babyhuis in de st. Antoniusstraat. 
In de loop van de week werd het pronkstuk thuisbezorgd, compleet met alles erop en eraan. 
Ik vul mijn dagen met herinneringen aan jou, nog steeds is elke dag moeilijk om door te komen. Ja je moet afleiding zoeken, spring op je fiets, of ga lekker zitten lezen op je balkon…….
Allemaal lief en goed bedoeld, maar zover ben ik nog niet. Ik heb het geprobeerd, te fietsen en te lezen, maar in fietsen kan ik nog geen afleiding vinden, en tijdens het lezen gaan mijn gedachten uit naar andere dingen, zodat ik telkens weer vooraan in het boek moet beginnen. 
Ik moet niet luisteren naar goed bedoelde raad, ik zie er ook heel erg tegenop om weer naar het verzorgingshuis te gaan om mijn moeder te bezoeken. Met jou Diana had ik het geen probleem gevonden, jij vergezelde mij altijd en jij bracht de sfeer mee, ik heb dat niet in mij, de band die ik heb met oma is veel en veel anders dan de band die ik met jou en je broer en zus heb. En dat neem ik je oma nog regelmatig kwalijk, vooral nu jij er niet meer bent. 

En dan ineens is er die boosheid en het verdriet weer,  waarom jij… Ik mis je zo…..xxxxx

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

  1. Wat mooi dat je het wiegje nog hebt. Koesteren die dingen en straks een mooi plekje voor zoeken. Liefs Ria

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: