RSS feed

Lotgenoten.

Geplaatst op

Ik zie steeds meer ‘ hulp bij rouwen ‘op facebook verschijnen. 
Het kan ook zijn dat deze hulp altijd al werd aangeboden maar dat ik er niet eerder aandacht aan heb geschonken….. waarom ook…… 

Het zijn vaak mensen, meestal vrouwen, die aan rouwbegeleiding gaan doen als zij zelf een dierbare hebben verloren, haar kind, de echtgenoot of een andere dierbare. 
Ik heb een paar magazines gekocht van Nel, Never Ending Love……
Sinds jij er niet meer bent Diana, lees ik alles waarvan ik hoop dat ik mezelf erin kan herkennen, en waaruit ik kracht kan halen. 
Ook heb ik gedacht dat een praat / lotgenoten groep iets voor mij zou zijn, ik wilde praten, nog steeds, over jou, over je plotselinge dood…..maar ook daar zag ik vanaf, ik heb mijn steun bij deze site van lotgenoten, forevermissed.com. gevonden. 

Het blad Nel is een magazine waarvan ik vind dat het voornamelijk bedoeld is voor ouders van te vroeg overleden 
kinderen, tijdens de zwangerschap overleden baby’s, zieke kinderen…….jonge kinderen. 
Mooi voor deze groep ouders, maar ik kon er helemaal niets mee. 
Er worden ook cursussen aangeboden, ‘ hoe leer ik om te gaan met mijn verdriet, en hoe ga ik na de rouwperiode weer verder’.

Ik ben tot het besef gekomen dat hulp bij rouwverwerking niets is voor mij, rouw is zo anders voor iedereen. 
Ieder zijn eigen tempo, ieder zijn eigen zware en minder zware dagen. Iedereen rouwt op zijn / haar eigen wijze. 
Ik ken een vrouw die na een lang en goed huwelijk binnen het jaar alweer een nieuwe partner had. Dat is haar zaak, haar leven, maar niet iedereen zit zo in elkaar. Zo werkt het ook niet voor een moeder die haar volwassen kind verliest……..dat kind blijft onvervangbaar. 

Mijn steun vind ik in boeken. Sinds jouw overlijden Diana, is mijn boekenkast met een aantal boeken over ‘hoe om te gaan met verlies’ uitgebreid. Ik lees ze als ik het moeilijk heb, als ik niet slapen kan, als ik kwaad ben omdat ik het niet eerlijk vind dat jij zo onverwacht uit mijn leven verdween. Kwaad zijn op alles en iedereen, en daarvan heb ik nog steeds last, ik kan het maar niet aanvaarden….. 
Nog steeds ontloopt ik mensen, ik wil niet horen of het al beter met mij gaat, ik wil niet horen dat ik eens een lekkere fietsrit moet maken, ik wil niet horen dat ik geen kluizenaar worden moet…… 
Ik neem mijn tijd om te rouwen, gééf mij die tijd, ook al is dat de rest van mijn leven……

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: