RSS feed

Ik ervaar, het is waar.

Geplaatst op

Het is waar, in de meeste boeken en artikelen die ik over rouwen gelezen heb, schrijft men dat het tweede jaar van rouw het heftigste verloopt. 
Het eerste jaar was ik vol ongeloof, het niet willen accepteren dat jouw dood werkelijkheid was, de boosheid. Huilen, ontkennen, ik heb me heel erg in de steek gelaten gevoeld, nog steeds trouwens. Ik kon absoluut niet omgaan met goedbedoelde vragen, goedbedoelde raad. ” Gaat het met je”, ja, ik weet hoe moeilijk het is, maar als ik iets voor je kan doen dan hoor ik het wel ‘. 
Van mij hoor je niks, want het zijn beleefdheidsvragen, mensen hopen dat je niet belt, sommigen ontlopen mij doelbewust. 

Als het eerste jaar voorbij is, en alle dagen van een jaar aan je voorbij zijn gegaan moet dat helpen, zeggen ze, maar voor mij niet. Ik mis je zo erg dat ik er letterlijk vaak ziek van ben. 
Ik kijk naar je foto, die lieve lach, die olijke ogen, ogen waarin ik de liefde zie én voel die jij voor mij had en ik aan jou terug gaf… zo ging dat bij ons.  Houden van door dik en dun. 

Ik praat niet, ik schrijf. Schrijven is verbonden zijn met jou. 
Je zus vertelde mij vandaag dat mijn toekomstige nieuwe woning letterlijk de lucht in schiet. Als het dan toch moet wil ik er ook graag snel mee klaar zijn. 
Er komt een speciale plek voor jou in mijn huis, ik had graag wat van je persoonlijke spulletjes willen hebben, maar helaas, dat wordt mij door jouw man niet gegund. 

Maar ik neem je mee naar mijn nieuwe huis, de mooiste plek daar wordt voor jou mijn lieve lieve Diana.  Diep in mijn hart ben je altijd bij mij, ik draag je overal met mij mee. ♥️  MamaJij bent altijd in mijn gedachten, 
in alles wat ik doe en zeg
Het helpt de pijn ietwat verzachten, 
Jij bent helemaal niet weg. 

( Martin Gijzemijter) 

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Eén reactie Volgende »

  1. gewoonzoalsikben

    Schrijf lieve Anne schrijf alles wat je voelt en denkt . Je nieuwe huis dat schiet dus op en het zal straks heel erg wennen zijn .Als het jou goed doet maak een mooie plek voor Diana als herinnering .
    Liefs Elisabeth

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: