RSS feed

Wijsheid…

Geplaatst op

Wijze woorden…… 
Vandaag mijn eerste ” rouwgesprek” gehad. Ik heb lang getwijfeld of ik dat zou willen doen, ik ben niet zo van hulp vragen. Maar er valt weinig te praten met mensen die dicht bij mij staan sinds de corona crisis uitgebroken is. Afstand en weinig contact met mensen. Toch maar hulp gezocht en gevonden….. 

Het gesprek heeft mij goed gedaan. Praten over jou kan ik de hele dag. Het verschil is dat als je praat met een deskundige, dat deze niet ineens begint te praten over het verdriet in haar eigen leven.
Ik heb mijn hart kunnen luchten over de wijze waarop ik door jouw echtgenoot weggecijferd ben, alsof  jij alleen zijn eigendom bent geweest voor enkele jaren. 

In dit eerste gesprek heeft zij mij al doen inzien dat er een groot verschil is tussen een moeder en een echtgenoot. Ik ben en blijf de belangrijkste persoon in jouw leven, een moeder kan je nóóit vervangen, een echtgenoot wel, en wordt nóóit een bloedverwant, ook niet al ben je er vijftig jaar mee samen. 
Met andere woorden, hecht geen waarde aan woorden van iemand die zichzelf graag op de eerste plaats ziet.
Moeder en kind, een onverbrekelijke band voor het leven…… 
Soms, lieve Diaantje, heb je echt hulp nodig om dingen weer in de juiste volgorde te kunnen zien, en daarmee een stukje boosheid van je af te laten glijden…..
Ik ben onderweg… ♥️♥️♥️


Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. gewoonzoalsikben

  Wat goed dat je deze stap hebt genomen .Fijn als je iemand hebt die echt naar je luistert want dat is wat je zo hard nodig hebt nu .
  Liefs Elisabeth xxx

  Like

  Beantwoorden
 2. Hartstikke goed dat je dit gedaan hebt hoor.
  Je hebt helemaal gelijk, er zijn maar weinig mensen die echt de tijd nemen naar je te luisteren, ze vinden hun eigen problemen vaak belangrijker.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: