RSS feed

December 2019.

Geplaatst op

Wat had ik graag de tijd stil kunnen zetten op 21 december 2019. 
Ieder jaar op 31 december kwam er een nieuwe jaarkalender op de deur van de wc te hangen. Ik ben de laatste jaren nogal vergeetachtig, en omdat ik diverse keren per dag dat kamertje bezoek vond ik het een goed idee om daar kleine kattebelletjes te noteren. 
Nu plak ik overal briefjes op de deuren, maak ik meldingen op mijn mobiel, vraag ik je zus om mij aan afspraken te herinneren…
Ja, lach daar maar om, je zus is nóg vergeetachtiger dan ik. 

De kalender van 2019 heb ik niet meer verwisseld, ik sta in mijn hoofd stil bij 21 december dat jaar. Samen hadden wij gewinkeld, gezellig samen met je echtgenoot op een terrasje gezeten, op de valreep samen nog snel even naar de Hunkemuller terwijl je echtgenoot op onze aankopen paste……. 

In de nacht van 22 op 23 december stortte mijn wereld in. In de ochtend rond half tien werd ik gebeld door je echtgenoot…. je was in het ziekenhuis opgenomen met een hersenbloeding. Toen ik je echtgenoot vroeg waarom ik niet direct gewaarschuwd ben zei hij dat niet nodig gevonden te hebben, ik kon tenslotte toch niets doen……… 
Ik had in ieder geval bij je kunnen zijn, je was en bent mijn kind, en ik weet dat je mij heel graag naast je had gehad. Je echtgenoot wist dat ook, geen moeder en dochter zo close als wij…….. 

Tot mijn verhuizing blijft de kalender hangen, als laatste zal ik de kalender van de deur afhalen, oprollen, en meenemen naar mijn nieuwe huis. Niet om weer op te hangen, maar om terug te kunnen kijken op alle gebeurtenissen van het jaar dat voor ons zo mooi begon, maar zo dramatisch eindigde……..


Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Eén reactie Volgende »

  1. De zwartste dag in je leven hoor.

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: