RSS feed

2020 26 – 11 – 2020

Geplaatst op

2020……

” Ha woeffie……zijn naam wist ze niet meer, evenmin als die van ons. Samen bezochten jij en ik met regelmaat je oma. Tika was er altijd bij, want zonder Tika was er ook geen Diana. 
Ze wist het niet meer. Ze wist heel veel niet meer……
De laatste keer dat wij samen je oma bezochten was een week voor jouw overlijden. Kort daarvoor waren wij ook nog bij het laatste sinterklaas feest geweest wat het verzorgingshuis begin december had georganiseerd. 
Het treft me pijnlijk, ik bekijk foto’s…… 
Het raakt me, het lijkt alsof dit allemaal gisteren was…… 
Ik heb dagen dat alles zwart is, dat de donkere wolk boven mijn hoofd niet weg wil drijven. Soms helpt lezen, soms helpt foto’s bekijken, meestal helpt schrijven, maar ook dat lukt niet echt vandaag. 

Veel foto’s van jullie samen heb ik niet, jij was meestal degene die de foto’s maakte. “ Nee, ik wil niet op de foto, ik zie er niet uit, ik heb een pukkel, ik heb een koortslip, ik heb’………… je wist altijd wel een excuus te verzinnen. 
De foto’s die ik heb van jou en je oma koester ik, foto’s van jullie samen bedoel ik, want dat zijn er maar weinig. 
De foto waarop wij beiden op de achtergrond zitten bij je oma’s laatste feest in het Koetshuis ben ik kwijt, misschien per ongeluk gewist, verplaatst, ik weet het echt niet, hopelijk heeft je zus de foto nog ergens opgeslagen……..

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: