RSS feed

Oranje boven…

Geplaatst op

Oranje was jouw lievelingskleur. Niet zo erg dat je alleen maar oranje kleding droeg, maar de kleur oranje was zeker in je kleding en in de inrichting van je huis duidelijk aanwezig.
Ik weet nog dat we eens samen over de Bossche markt liepen, en ineens zette je de pas erin omdat je bij Miep haar kraam een oranje gemêleerde winterjas zag hangen. 
” Ohh ma, wat vind jij van deze jas, dit is helemaal mijn kleur en smaak’. Tja, ik was er niet echt weg van, je zou er zo mee opvallen, en het was geen doorsnee model.” Ik ga ‘m even passen, hou jij mijn tas even vast ma-tje’…….
Toegegeven, de jas stond je heel goed, zowel het model als de kleur. Je zou er nog even over nadenken, we winkelen nog even verder, maar de jas liet je niet meer los.
” Ma, ik koop ‘m, ik betaal de jas van mijn eigen verdiende geld, dus ik koop ‘m, en ik snapte je hint.
Ik heb je de jas misschien twee keer zien dragen, de jas was bestemd voor speciale gelegenheden, zei je, en ik denk dat je man er ook geen afstand van kon doen, want er zat geen oranje gemêleerde jas bij de kleding die je man afstond aan mij.

Ik moet glimlachen om een andere herinnering. Weet je nog Diana, toen je hondenkind Tika was overleden ging je op zoek naar oranje theelichtjes om naast haar foto’s te zetten. Je was niet gauw tevreden, er moest vooral oranje inzitten, met bruin en goud.
Stad en land hebben we afgezocht, maar wat jij in je gedachten had vonden we niet.
“ Geeft niet, we lopen er vanzelf een keer tegen aan.’ Toen ik je in het weekend ging bezoeken met in mijn tas de verrassing, keek je mij aan alsof de hemel naar beneden was gekomen. 
“ Maa, waar heb je dit gevonden, ik vind het superlief van je, maar dit is toch niet mijn smaak, en je moest er hartelijk om lachen. 

“ Kijk eens wat hier staat? en je wees naar de foto’s van Tika. Dit zocht ik ma, en ik heb ze van internet…. en weer begon je te lachen om mijn twee oranje engeltjes. Ach, het was goed bedoeld, jij hebt niks met engeltjes, maar als tijdelijke oplossing vond ik ze wel leuk….
” Kom maar ma – tje, dan pak ik ze weer netjes voor je in, dan gaan ze niet stuk onderweg, en daar kwam weer die ingehouden lach, en dan zet jij ze fijn thuis neer…. 
Jij blij met je bloemen theelichtjes, en ik blij met mijn engeltjes……….

Gek lief lachend humoristisch kind van mij, ik mis je ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️


Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: