RSS feed

Goed bedoeld…

Geplaatst op

Kijk eens, ik heb een paar mooie boeken voor je meegebracht”, zei je zus. ” Nou dat is leuk, zei ik, ik ben dol op boeken, dank je wel. 
Maar je moet zelf ook weer eens mee gaan, er staan zoveel boeken waarvan ik denk dat jij ze graag leest.
Om eerlijk te zijn kom ik niet zo graag meer buiten de deur. 
Even snel op en neer naar Albert Heijn, en in de ochtend naar de zwerfkatten, meer is het eigenlijk niet. Nee, ik mis het niet, ik heb geen behoefte aan mensen om mij heen. Ook geen behoefte aan uitstapjes nu het weer een beetje mag van meneer Hugo. Toen de behoefte er was zag en hoorde ik niemand, en nu hoeft het niet meer. 
Sinds jij er niet meer bent Diana leef ik in een hele andere wereld. Een stille eenzame wereld die mij steeds geliefder wordt. 

Ik voel mij het prettigst tussen mijn vier muren, met of zonder boek, samen met Gijs, mijn kat. 
Binnen korte tijd verhuizen naar een nieuw huis, een huis wat ik ga inrichten met jou in mijn gedachten. 
Als de zomer voorbij is zal het snel gaan. Jij weet als geen ander hoe ik op zie tegen de zomer Diana, voor mij zijn dat veel te lange en warme dagen. Ik ben geen mens dat verlangend uitkijkt naar zon zee en vakantie. Laat mij asjeblieft met rust en laat mij gelukkig zijn met de lange donkere dagen. 

Tja, ik zit nu even op mijn zonloze balkon met het gekregen boek van je zus….. Gebedenboek van Toon Hermans. Lief hoor, van je zus, maar ik heb niks met dit soort boeken. Het andere boek staat vol met gedichten over de verrijzenis van de ziel…… 
De boeken krijgen straks een plaatsje in de boekenkast, in mijn nieuwe huis. Ik nog wel ergens boeken waarvan de buitenkant mooi is, maar de binnenkant te onwerkelijk om te lezen. 
Zo kan het veranderen in een leven mijn lieve Diaantje, de ene mens is de andere niet. Jouw dood heeft mij in een ander mens veranderd, het zij zo….

Met al mijn liefde voor jou….. 
Mama ❤️❤️❤️

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Eén reactie Volgende »

  1. Toch den ik dat je dochter een beetje gelijk heeft hoor, oppassen dat je niet van iedereen en alles vervreemd, anders wordt je wereldje erg klein.

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: