RSS feed

Ik red mij wel…

Geplaatst op

Ahh mijn lieve Diaantje, hoe dichter mijn verhuizing nabij komt, hoe meer ik er tegenop zie. De buitenkant daar kan ik wel mee leven, maar ik zie zo op tegen de oppervlakte van het huis, zo klein, ik moet om daar te gaan wonen van zoveel dierbare spulletjes afscheid gaan nemen, echt, dat breekt mijn hart.
Soms denk ik ach, ik hoef er geen eeuwigheid meer te wonen, maar het is zo heel anders dan mijn huidige huis. Minder ruimte, een slaapkamer minder, alleen een groot raam aan de balkon kant …..en twee niet zo grote ramen in de slaapkamers. Geen vensterbanken hoorde ik vandaag omdat er een schuifpui is naar het balkon…..

Was jij nog maar hier Diana, ik mis je zo verschrikkelijk. Samen redden wij ons overal uit, jij was mijn steun en toeverlaat.
Samen steunden wij elkaar door dik en dun, ik kon mijn verhaal kwijt bij jou, en jij bij mij.
Het klinkt nog altijd in mijn oren…..” maa-tje, nog niet gaan stressen, ik ben er voor je, geloof me, paniek is niet nodig, je hebt mij, niet vergeten “………

Ik heb je niet meer, geheel onverwachts ging je uit mijn / ons leven. Als mensen aan mij vragen of het weer een beetje gaat , is mijn antwoord heel vaak ” ja hoor, ik red me wel “.
Ik red me helemaal niet , ik ben jou kwijt en mijn verdriet binnen de vier muren van mijn huis is groot. Ik leef nog voor je broer en zus, voor mijn kleinzoons, voor mijn schoondochter.

Het verdriet dat er is nadat je bloedeigen kind overleden is, is onvoorstelbaar groot. Het verlies van je ouders is anders, net zo anders als het verdriet om een gestorven echtgenoot of echtgenote, vaak vinden deze mensen nog nieuw geluk in hun leven…….
Mensen praten ineens anders tegen je als je zegt dat het wel gaat, ze gaan dan ook makkelijker weer opgelucht verder, niet wetende dat thuis tussen de vier muren van je huis jij nog lang niet over de dood van je geliefde kind heen bent……

Kijk niet raar op als ik alsnog kies voor een andere, grotere woning. Wat dat betreft ben ik net zo onvoorspelbaar als het weer……ook daar wist jij alles van lieve Diana ….❤❤


Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: