RSS feed

Tasje…

Geplaatst op

 Er staan op de logeerkamer nog wat  spulletjes die je zus Lique onlangs heeft meegekregen van haar zwager, jouw man. Kleding, waarin ik jou absoluut niet herken, kerstspullen die je hebt gekregen van je werkgever die tijd, Woonwereld.
 Daar kan ons ma vast wel wat mee’, was jouw gedachte, en ja, daar kan ik zeker wel wat mee. Vazen vol lichtjes, een balkon vol lichtjes, zomer én winter. Maar vandaag sloeg bij het terugzetten van de spulletjes mijn hart drie keer over.
Oudste kleinzoon stond gisterenavond voor de deur, hij kwam gezellig een nachtje slapen. Nou vind ik dat erg leuk en gezellig, dan is het weer als vanouds, toen hij nog wat jonger was en ieder weekend kwam logeren. Maar kleinzoon is al dik twee jaar naar Turkije verhuisd, logeren was er niet meer bij, maar nu verblijft hij drie maanden hier in Nederland bij zijn ouders, en vind ik het reuze gezellig dat hij weer komt logeren.

Omdat ik jouw spulletjes voor een groot deel op de logeerkamer heb staan moest ik het een en ander even verplaatsen. Wat je zus heeft gekregen van jouw man zijn spulletjes die hij absoluut niet meer in huis wilde hebben. 
Fotoalbums uit jouw tijd in Dordrecht,  foto’s van je twee neven, foto’s van je vakanties in Frankrijk. Spullen waarvan ik de herkomst niet weet, maar die ik absoluut niet weg doe omdat jij er waarde aan hechtte. 
Ik had het zwarte tasje al gezien, op één van de foto’s in Frankrijk hangt het om je schouder.

Nog niet eerder heb ik het tasje van dichtbij bekeken. Vandaag deed ik dat wel.
Het was steeds te emotioneel, en dat is het met meer dingen nog steeds.
Ik bekeek het tasje eens goed, opende de ritssluiting, en ik zag twee briefjes van tien euro zitten…….
Ik kende je geheim, je verstopte als dat zo uitkwam geld in kleding, in fotolijstjes. Als je wat extra kreeg van je werk of van je oma…..

Ik heb er weer tranen om gelaten, kleinzoon was juist naar huis vertrokken en de spullen moesten weer worden teruggezet…….
Er staan nog verschillende dozen en tassen die van jou afkomstig zijn, het zijn spulletjes die je man de deur uit wou hebben, maar voor mij is alles wat door jouw handen geweest is meer dan waardevol…….

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: