RSS feed

Wij….

Geplaatst op

Toch je zus maar gevraagd om voor mij een afspraak te maken bij de huisarts. Ik heb mezelf al zó vaak voorgenomen een afspraak te maken, maar steeds zag ik er van af. Omdat je zus nu zelf ook naar de huisarts moet ga ik maar beter samen met haar, want je kent mij hé Diaantje, óf ik bel alsnog weer af, óf ik bagatelliseer weer mijn klachten zodra ik daar zit.
Nee, het gaat niet echt goed met mij, het is voor je zus een opluchting dat er nu eindelijk een afspraak gepland staat.
Er komt weinig uit mijn handen Diaantje,  vol goede moed begin ik overal aan, maar ik maak niks af. Ik verschuil mij achter het excuus van de verplichte verhuizing die eraan komt. 
“November, zegt de ene bewoner, nee, december, zegt de andere, ze weten het allemaal zo goed, maar ik heb nog niks zwart op wit van Casade, ik wacht het wel af.

Met jou zou mijn leven zo héél anders zijn gelopen, jij wist mij overal doorheen te slepen, mij weer moed in te praten als ik het weer eens niet zag zitten.” Kom op ma, ik kom je nu ophalen, dan gaan we samen ergens een bakkie doen, of wil je liever met de honden gaan wandelen?
Dat laatste deden wij samen vaak en graag.
Lopen gaat mij slecht af nu er neuropathie is vastgesteld. Maar er is meer niet goed met mij, dus goed dat je zus mee gaat.
Jij ging met klachten sneller naar de huisarts, en daarom kan ik mij er niet bij neerleggen dat de tijdelijke arts jou zo vaak met een kluitje in het riet heeft gestuurd.
Ik leg de schuld bij die arts, maar ook bij het ziekenhuis.” Nee, terugdraaien kan ik niks, en het oneens zijn met mij, dat mag, maar ik blijf bij mijn standpunt. 
Je was een altijd opgewekt kind, ja, je had je streken, kon ook bokken, maar mij neerleggen bij jouw overlijden kan ik niet…..nooit ! 
Jouw overlijden heeft van mij een ander mens gemaakt, ik mis je elke minuut van de dag én de nacht ……….
Mama……

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: