RSS feed

Lichtpuntjes….

Geplaatst op

Ieder jaar keek je ernaar uit, lichtpuntjes. Weet je nog Diaantje dat wij in 2019 stad en land afgezocht hebben, nergens waren ze te koop. Uiteindelijk vond je er nog twee bij de kringloop, maar echt jouw smaak waren ze niet. ‘Gaan we toch volgend jaar weer op zoek’,zei je luchtig, maar je baalde als een stekker. En volgend jaar kwam nooit meer…
Gisteren was ik met je zus in het tuincentrum, ze moest nodig een paar nieuwe planten hebben. Ja, je kent je zus hé, zet haar maar een dag tussen de planten en je hebt er geen kind aan.
Ondertussen liep ik rond op de kerstafdeling, op zoek naar mooie, bijzondere spulletjes voor in mijn nieuwe huis. Nee, geen kerstspullen,  maar op de kerstafdeling zijn juist dan mooie dingen te koop voor je huis.
Lampen, schilderijen, kastjes en vazen. Mooie kleedjes, ik ga daar zeker wat van aanschaffen.  
Toen je zus en ik het tuincentrum binnen kwamen stonden wij beiden met de tranen in onze ogen. Lichtpuntjes, daar stonden ze, in alle kleuren en maten. Daar stonden wij, zonder jou. Wat hadden wij graag jou bij ons willen hebben, wat hadden wij graag genoten van jouw uitbundigheid en blijdschap. 

Terwijl we daar rondkeken was onze stemming enigszins veranderd, hoe, dat is niet makkelijk uit te leggen. Bedrukt, anders, je oma kwam ook nog ter sprake. We herinnerden ons dat jaren geleden oma aan jou bijzondere figuurtjes gegeven had die oma vroeger in de kerstboom had hangen. Oma deed al jaren niet meer aan kerst, maar de figuurtjes had oma altijd bewaard in het originele vloeipapier en doosjes.
Omdat het een aandenken aan mijn moeder is vroeg je zus aan jouw man of wij ( ik ) ze terug konden krijgen.
Het botte, korte antwoord was ‘ nee ‘, en direct daarop volgde de vraag of je zus wel besefte hoe moeilijk hij het had’………

Je zus en ik hebben hier zitten huilen, hoe kan iemand zo harteloos zijn tegen de moeder en zus van zijn overleden vrouw.
Jij wist dat ook Diana,  je hebt het vaak héél  moeilijk gehad met zijn gedrag. Je hebt daar vaak met mij over gepraat, ik weet meer dan dat hij denkt dat ik weet. Hij vergeet alleen dat er nóóit iemand tussen de band van een moeder en een dochter komt. Ook tussen jou en mij niet, ik houd mijn geheimen bij mij.
Niet voor niets is mij geen enkel aandenken aan jou geschonken, geen armbandje, geen halssnoer, om over een beetje as van jou voor in een sieraad maar helemaalte zwijgen,  helemaal niks !
Hier moet ik mee leven, zijn jaloersheid op mij maakt van hem een eenzame en botte man die alle contacten van zich afstoot.
Ik draai er niet langer omheen Diaantje,  ook jij weet hoe zijn karakter is, we hebben er vaak over gesproken, ik weet ook dat jij hier geen sympathie voor op kan brengen.

Ik mis je heel erg Diaantje, steeds meer,maar weet dat er een dag komt dat we elkaar weer zullen zien……
Ma’ tje ❤


Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: