RSS feed

Strijd…

Geplaatst op

Ach Diaantje,  wat is het leven leeg zonder jou, aan niemand is uit te leggen hoe anders het leven is na het verlies van jou.
” Ja, ik begrijp het” ik snap je” ….. maar hoe kan iemand begrijpen en snappen wat het verlies van een kind voor de moeder betekent als je niet voor hetzelfde vuur gestaan hebt. 

Ik begin mij weer terug te trekken in mezelf Diaantje. Zo was ik gisteren met je zus op pad om een nieuwe jas te kopen, maar ik ben er niet in geslaagd. Vol goede moed ga ik van huis, maar al snel voel ik de bui alweer hangen, was ik maar thuis gebleven. Ik zag mezelf in de winkel ramen. Dat ben ik niet, en dat werd nog duidelijker toen ik mezelf zag in de grote spiegels van de winkels. Was ik dat, die vrouw met die versleten legging, met die vormloze trui, dat vest waar iedere hond die ik tegenkom met plezier in gaat hangen, die veel te korte sokken en de laarsjes die hun beste tijd ook wel hebben gehad. Ja, die vrouw was ik. Doelloos rondgelopen met z’n tweeën. Echt, niets ten nadele van je zus, maar met jou was winkelen een feestje. Jij had mij in deze kleding niet meegenomen. ” Ma asjeblieft, ga naar boven en trek wat fatsoenlijks aan, zo neem ik je niet mee”. 
Je zus is heel anders, hangt liever rond in het tuincentrum of rommelt wat in haar tuin. Het maakt je zus ook niet uit wat ik aan heb, zelf neemt ze het ook niet zo nauw in haar vrije tijd. Naar haar werk is een ander verhaal.

Ik ga je steeds meer missen, dat jij er niet meer bent heeft steeds meer z’n weerslag op mijn leven. Ik weet niet meer hoe ik moet lachen, hoe ik moet slapen, de normale dingen in het leven zijn voor mij niet meer normaal. Ik geniet niet meer van dingen die samen met jou wél leuk en normaal waren……

              
                           Every day
                           without you
                            is an 
                            uphill battle


Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Eén reactie Volgende »

  1. gewoonzoalsikben

    Nutteloze woorden om te zeggen ,ik begrijp je of ik snap je .Dat kan alleen iemand die het zelf meemaakt .Het weinig of niets om je uiterlijk geven begrijp ik wel al heeft dat bij mij een heel andere reden .Ik zie een vrouw in de spiegel die jaren ouder geworden is met diepe groeven in mijn bleke gezicht ,het kan me niet eens schelen hoe ik er uit zie want ik kom toch niet buiten op dit moment ..Ik heb geen mooie woorden van troost .Ik denk aan je is het enige wat ik kan zeggen
    Liefs Elisabeth xxx

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: