RSS feed

Elize….

Geplaatst op

Het lijkt steeds sneller te gaan Diaantje. Je zus stuurde vanmiddag een foto van mijn nieuwe flat, in een mum van tijd is de reling geplaatst aan de voorkant. Dat is weer een heel ander gezicht, meer áf ! De parkeerplaatsen aan mijn kant van de flat liggen er ook al, het schiet nu echt op Diaantje. 
Je oom kwam vandaag even een bakkie doen, eerst zijn hondje Guusje naar de kapper gebracht, daarna gezellig op de koffie geweest hier. 
We moeten elkaar eens vaker gaan ontmoeten, na jouw overlijden en daarna oma’s overlijden, hebben wij elkaar weinig gezien. Dat lag vooral aan mij, heel mijn leven stond stil, ik wilde niks, ik kon nergens meer energie voor opbrengen.
Nog steeds heb ik dagen dat ik mij het liefst verstop in een hutje op de hei, want dat jij er niet meer bent heeft mijn hele leven veranderd. Mijn humeur kan ineens omslaan, zelfs tijdens een gesprek met iemand die het goed met mij voor heeft, maar een lompe opmerking maakt.

Je oom had verhuisdozen meegebracht, het inpakken kan beginnen. Maar ik heb nog géén idee waar ik moet beginnen Diaantje. Je oom kwam binnen, keek eens rond,en zei toen ” ik snap dat je nog een aantal verhuisdozen méér nodig hebt”……en ja, wie bij mij binnen valt denkt meteen ” ohh my goodness” , dat wordt nog een klus hier. In de vierentwintig jaar dat ik hier woon heb ik schatten verzameld. Schatten voor mij dan, begrijp me niet verkeerd. 
En je oom bracht ook nog een schat voor mij mee. Elize. Elize Schaap.Ik weet niet of jij veel van Elize hebt meegekregen Diaantje, maar het is een typje waarmee je erg kan lachen. Op een schitterende manier doet zij mensen na, vooral de koningin en Nikkie Plessen zijn mijn twee favorieten. 
Maar wat mijn verhuizing betreft Diaantje, ik heb er steeds meer vertrouwen in dat het goed gaat komen.
Ik ga je nu voorstellen aan Elize, het schaap dat je oom geschilderd heeft, en een mooi plekje gaat krijgen in ons nieuwe huis. Ons huis ja, want ik verzeker je dat jouw stempel gedrukt zal worden in ons huis !!!!


Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Eén reactie Volgende »

 1. Lieve bekende onbekende, ik volg je blog nu enige tijd ,let goed op of er een nieuw bericht van je is. Dat doe ik omdat ik zover mogelijk met je mee gaat in jou verwerking met het grote gemis van Diana.
  Met verwerken bedoel ik om het een plaats te geven zodat je langzaam van kleine dingen kan gaan genieten vooral als dat heden en verleden samen komt en dat lees ik soms in je stukjes een klein beetje meer licht en lucht . Ik vind dat knap van je ,
  Nu weer die verhuizing die hoop geeft naar nieuw maar verdriet naar het oude.
  Vergeet niet je neemt haar mee waar je ook bent en haar levenblije spirit zal het fijn vinden dat je nog een beetje geniet van het leven met de mensen die jou liefhebben en je dat ök gunnen. God zij dank weet ik niet wat het doet met een moeder om een kind te verliezen het hoort immers andersom . Weet wat rouwen is werd weduwe op mijn 35 ste met kind van 4 maar vond nieuwe man zijn nu bijna 40 jaar samen maar dat is anders dan een kind verliezen niemand kan die plaats immers opvullen. Ik wens je heel veel sterkte de komende dagen zet de lampje die zij mooi vond met kerst weer neer probeer wat spirit en levenskracht die zij had naar je zelf over te brengen. Je bent niet alleen Diana staat naast je .
  Lieve groetjes Rita Verbaan

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: