RSS feed

Illusie.

Geplaatst op

Maart 2007

Uit bed ben ik , maar of ik ook wakker ben is iets anders. Het is nog vroeg , ik had best nog even willen slapen maar dat gaat niet zo best met een kat die al vanaf vijf uur aan het ouwehoeren is. Het wordt een mooie dag vandaag , soms vind ik het weleens erg dat ik geen zonaanbidster ben . En iets willen worden wat je niet echt bent …… draait uit op een mislukking. Dat is ook zo met de invulling van je leven, je wordt geen Hans Klok als je geen illusie ’s hebt, je wordt ook geen Tineke Schouten als je geen humor hebt. Zo is het met bijna alles. Je kunt die dingen wel willen, maar als er niet een klein beetje humor of illusie ergens in je verborgen zit , vergeet het dan maar. Dan zit er niets anders op dan gewoon jezelf te zijn en te blijven. En zelfs dat kan een hele toer zijn. Ik heb het geprobeerd , om over dingen heen te stappen, om niet meer achterom te kijken, om leuker te willen zijn dan ik ben. Om spontaan verliefd te worden op iemand die het op mij wel was. Maar geloof mij maar, dat lukt nooit. Probeer het maar eens , probeer eens iets te doen waar je niet echt achter staat, dat mislukt, absoluut ! Het moet gewoon zo zijn dat je bent wie je bent, en lang niet voor iedereen is het leven een sprookje . Probeer je dan ook geen illusies te maken , beeld je niet in dat het gras bij buren groener is dan bij jou. Aanvaard wat op je pad komt, je komt het tegen omdat het voor jou is, en niet voor je buurvrouw. Denk aan de woorden van Arthur Miller, het leven is een mongooltje, en hoe meer je het van je afduwt hoe meer je het naar je toetrekt. Pak het vast, geef het een stevige klapzoen en het mongooltje zal huppelend naast je door het leven gaan. Aanvaarden heet dat, accepteren. Toen ik hier vanmorgen ging zitten met een senseo en de krant voelde ik niet eens de behoefte om ‘m ook te lezen. Mijn gedachten gingen naar andere dingen, naar mensen , mensen waar ik van hou en die ook van mij houden. Ook al zijn dat er maar weinig, het is genoeg, genoeg om deze dag weer door te komen. De hele wereld hoeft niet van mij te houden, een paar mensen is genoeg, want ik maak mij geen illusies meer.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. Dag lief mens.Ik zie net je reactie’s en je bent opeens weer anoniem? Het filmpje van mijn kat staat op mijn 3e blog .Ik lijk wel gek met 3 blogs haha .Maar ja ,een voor van alles en nog wat,een voor mijn vele en vaak naargeestige gedichten en dan nog een waar ik van alles en nog wat op kieper en er even zo vaak weer vanaf gooi.Ik blijf er maar druk mee al schrijf ik niet echt veel op dit moment .Wat je blog betreft ,tja illusie’s heb ik allang niet meer in het leven ,ik ben meer bezig met aanvaarden ,geeft een stukje rust.
  Liefs Elisabeth

  Like

  Beantwoorden
  • Hallo ander lief mens, nu heb ik alledrie je blogs maar bij de favorieten gezet, dan blijf ik van alles op de hoogte. Jaa, ik deed het weer fout met mijn link, maar bij de andere reactie is het weer gelukt hoor. Al doende leert me, toch?
   Je hebt het wel super gezellig in je knusse huisje, er staan mooie dingetjes, zo romantisch. Maar dat kan bijna niet anders als je zoveel van rozen houdt als jij.
   Vandaag heb ik mijn balkon lekker schoongemaakt, nog even wachten en dan wordt het weer gezellig gemaakt voor de zomer. Bloemetjes en verlichting……kaarsjes erbij.
   Veel lies, Anne

   Like

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: