RSS feed

Verloren tijd…

Geplaatst op

Het leek een sprookje, maar nu, na tien jaar kom ik er toch achter dat het nooit een sprookje is geweest. Het leek er zelfs niet op. Maar ik was blind, en dom. En eigenwijs. Handen vol geld heeft het mij gekost, en nog.

Nederland, het land waar het leven goed is. En dat was het ook tot tien jaar geleden. Trouw nooit met een buitenlander/buitenlandse, doe het niet. Kijk je weleens op vrijdagavond naar TLC? nee, doe dat dan eens een paar keer en trek dan je conclusie.

Je hoopt dat er betere tijden komen, maar als er geen slaapkamer meer wordt gedeeld, en de mooie beloften uitblijven, dan ben je er na zoveel jaren klaar mee. Ik heb net als iedereen niet het eeuwige leven, en ben daarom naar een mediator gestapt. Ik wil deze manier van leven niet meer. Nu pas besef ik hoe goed ik het had toen ik nog vrij was, en gelukkig was in mijn mooie opgeruimde huis. Het moet niet zo zijn dat een vrouw moet zorgen voor een man, het hoort andersom te zijn. In tien jaar tijd is niet één sollicitatie de deur uitgegaan. Ik was huisvrouw, werkster, verpleegster, telefoniste, boekhoudster, taxi, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ondertussen kwam daar ook nog de zorg voor mijn dementerende moeder bij, maar nu is het klaar. Ik wil niet meer, ik kan niet meer, ik ben leeggezogen.

Omdat ik niet de vrouw ben die geen rekening houdt met de ander, manlief wil niet terug naar zijn vaderland, accepteer ik voorlopig nog zijn aanwezigheid, de mediator heeft beslist dat ik mijn as ex zes maanden de tijd moet geven om andere woonruimte te vinden. Ook ik kan nu niet verhuizen, mijn flat staat op de sloopurgentie van de woningbouwvereniging. Als ik nu verhuizen wil, wat toegestaan is, moet ik mijn as ex man mee laten verhuizen en dat wil ik niet. Er zit voorlopig niks anders op dan afwachten. Een bijkomend probleem is zijn verblijfsvergunning. Deze loopt af begin 2021 en wordt verlengd als wij nog getrouwd zijn of samen wonen, of als hij een baan heeft en in zijn eigen onderhoud kan voorzien. Hoe dan ook, ik zie het op deze manier somber voor hem in, maar mijn besluit staat vast, ik trek dit niet langer. Mijn energie is op, mijn gezellige huis verpietert ook momenteel. Het deert mij niet, ik ben een uitgerekt stuk elastiek….

Wordt er nog ergens een fotograaf gezocht, dan is dat wellicht iets voor mijn as ex. Hij fotografeert graag, en laat zich ook graag fotograveren. Foto’s, bestemd voor zijn moeder, maar bezoeken doet hij haar al vijf jaar niet…toch vreemd.

Het spreekwoord zegt, wie zijn gat verbrand moet ook op de blaren zitten, en ja, ook ik heb met regelmaat op mijn blaren gezeten, maar zoals gezegd heb ik niet het eeuwige leven en wil ik nog een paar relaxte jaren aan mijzelf geven. Elke dag kan je laatste dag zijn….ook voor mij.

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. Ik ben trots op jou💪💪

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden
 2. gewoonzoalsikben

  Ik hoef geen lange reactie te geven en pot vol blommen die Blaren heb jij niet verdiend .Je verdient een fijn leven !!
  Sterkte lieverd en je weet ik denk aan je XXX

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: