RSS feed

Ontaard….

Geplaatst op

                                                                                                   ​                                             

Moeder gaat verhuizen. Zucht. Eindelijk.  Dat zegt de ontaarde dochter. Ik besef dat velen mij deze mededeling kwalijk zullen nemen maar daar kan ik echt niet mee zitten. Ik ga mij niet mooier voordoen dan dat ik ben. Onze moeder dochter relatie is er geen van hugs en knuffels. Ik had dat wel gewild, maar mijn moeder kon dat niet, zij is nooit een moeder van knuffels en ik hou van je uitspraken geweest. Met voorzichtige regelmaat ben ik gewezen op deze tekortkoming van mijn moeder. Dat mocht ik haar niet kwalijk nemen, immers, mijn moeder was ook zonder knuffels en liefkozingen opgegroeid. 

Ik heb dat nooit een goed excuus gevonden. De liefde voor je kind zit in je genen, die liefde heb je gewoon, zo voelde het bij mij direct al toen ik wist dat ik moeder zou worden. Waarom kan ik mijn kinderen wel liefhebben en knuffelen ondanks dat ik zelf die liefde en geborgenheid heb moeten missen?  

Toch is het vreemd om als kind zorg te dragen voor je moeder. Dat jij nu degene bent die ervoor zorgen moet dat moeder naar een verzorgingshuis gaat en verzorgd gaat worden door anderen, vreemden feitelijk, is nog vreemder. Maar ik ben blij dat de mogelijkheid er is en ik niet moeder in huis hoef te nemen. Noem mij een ontaarde dochter, een egoïstische dochter, een harteloze dochter, ik slaap er geen minuut minder door. 

Volgende week verhuis ik mijn moeder naar een mooi en van alle gemakken voorzien verzorgingshuis. Kapster, pedicure, masseur, alles waarvoor moeder de deur uit moest is nu binnen haar bereik. En ik als ontaarde dochter mag elke minuut van de dag vierentwintig uur per dag vrij binnen lopen. Er is zelfs een logeerkamer aanwezig mocht het nodig zijn te blijven slapen bij moeder. Wat is dit allemaal mooi geregeld voor onze ouders en ouderen, ik hoop dat moeder daar nog lange tijd van en kan genieten.En dan bedoel ik ook echt genieten tussen en met het gezelschap van leeftijdgenoten. 

Over ZijalleenisZij

Ik zou veel kunnen vertellen, maar wat hebben anderen daaraan? Ieder leven heeft zijn ups en downs, dat is soms goed om te delen maar mijn ervaring is dat je toch altijd alleen staat.

Volgende »

 1. Helemaal geen ontaarde dochter, gooi jezelf niet weg, dat doen anderen wel voor je! Zoals het nu lijkt gaat je moeder een onbezorgde tijd tegemoet en heb jij minder zorgen of het allemaal wel goed gaat. Het is nooit een excuus om niet liefdevol met je kinderen om te gaan omdat ze zelf geen echte liefde hebben gekend, juist dan moeten die moeders weten wat het is. Mijn moeder heeft nooit echt van mij gehouden en als kind is dat heel erg, ik ben groot gebracht bij mijn grootouders en dat waren mijn vader en moeder, ook niet echt knuffelen, maar wel lief en zorgzaam. Zelf ben ik wel een echte knuffel en mijn zoon ook, dus laten we de genen en opvoeding er maar buiten laten. Haal opgelucht adem en slaap lekker.

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden
 2. niks niet ontaarde dochter vind juist dat je dit goed hebt opgelost. Ze gaat vast een stuk fijner wonen zo tussen de mensen van haar eigen leeftijd. En jij krijgt een beetje meer rust

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden
 3. gewoonzoalsikben

  Nee hoor niks ontaarde of egoistische Dochter .Ook ik heb geen liefdevolle moeder gehad ,maar zelf was ik wel een knuffel moeder en nog steeds .Je hebt in elk geval gezorgd dat je moeder in een goede en veilige omgeving gaat wonen en dat zal een hele opluchting zijn voor je
  Liefs Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden
 4. Jou Moeder zal het best goed krijgen, en bij jou valt er een last van je schouders.

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: